nba

Lebron neće da se miješa: Nije moj posao da se zalažem za vakcinaciju

„Ne dolazi u obzir. Moj posao nije da se zalažem za vakcine i da podstaknem vakcinaciju“, rekla je zvijezda LA Lejkersa koji je, inače, vakcinisan

6932 pregleda 5 komentar(a)
Foto: AP Photo
Foto: AP Photo

Približava se početak nove sezone NBA lige, ali se povećavaju i problemi oko vakcine protiv koronavirusa.

NBA liga je još ranije najavila kako ima namjeru da vakciniše ne samo sve košarkaše, već sve one koji su uključeni u održavanje same lige.

I prije toga, a kako je prvi dan početka sezone sve bliže, glasniji postaju oni košarkaši koji su iz ličnih razloga protiv vakcinacije. Najglasniji je Kajri Irving, košarkaš Bruklina, Endrju Vigins iz Golden stejta ne prihvata ucjene.

Kada su osjetljive teme u pitanju, glas Lebrona Džejmsa je veoma važan, jer svi oni koji misle da je vakcinacija pozitivna stvar i da će pomoći pri neometanom održavanju lige, u njemu vide glavnog čovjeka koji može dodatno da podstakne proces vakcinacije.

„Ne dolazi u obzir. Moj posao nije da se zalažem za vakcine i da podstaknem vakcinaciju“, rekla je zvijezda LA Lejkersa koji je, inače, vakcinisan.

Takođe, po riječima trenera Lejkersa Franka Vogela cijela je ekipa „na dobrom putu da bude potpuno vakcinisana“.

„Ovo nije pitanje rasizma ili nečeg sličnog gdje ću uvijek dati svoj sud. Ovdje govorimo o nečemu što ljudi unose u svoje tijelo i ja ne mogu ni odlučivati ni miješati se u to. Znam što sam učinio za sebe i svoju porodica i to je to“, rekao je Lebron koji je, inače, na startu bio skeptičan prema vakcinaciji, ali ga je kompletno obavio.