Dejan Radonjić pred derbi: Budućnost ima najviše ambicije, treba nam meč iznad granica mogućnosti

Crvena zvezda - Budućnost Voli, ponedjeljak 21 sat

7565 pregleda 0 komentar(a)
Foto: ABA liga
Foto: ABA liga

Dejan Radonjić, trener Crvene zvezde, kazao je da Budućnost Voli ima "respektabilan tim, pun kvaliteta i iskustva igranja na najvišem nivou".

Dva velika košarkaška rivala u ponedjeljak od 21 sat u Beogradu će odigrati meč 2. kola Admiralbet ABA lige.

Radonjić je najavio težak duel protiv ekipe, koja, kako je kazao, ima najviše ambicije.

"Povratkom trenera koji je donio trofej ABA lige jasno su stavili do znanja da su im ambicije najviše”, rekao je trener crveno bijelih.

“Zato je jako važno da svi budemo svjesni težine zadatka, a da bi odigrali meč iznad granica mogućnosti potrebna nam je velika podrška i svojevrsni 'impuls' da damo i više od onoga što imamo u ovom trenutku, uz sve probleme".

Crvena zvezda će igrati bez povrijeđenih Lazića i Vajta, dok je Cirbes u izolaciji zbog kovida.

"Što se tiče Dobrića i Davidovca, njihovo zdravstveno stanje je takvo da ćemo na dan utakmice donijeti odluku, da li ćemo, i u kolikoj mjeri moći na njih da računamo. Na to nam se nadovezala i nova situacija sa Ostinom Holinsom koji je nakon proklizavanja u utakmici Evrolige sa Fenerbahčeom zaradio povredu, i pitanje je da li će moći da odigra utakmicu u ponedeljak", naglasio je Radonjić.

"I da smo kompletni sigurno bi nas čekao težak meč,a u ovim okolnostima svi segmenti su važni da savladamo izuzetno kvalitetnu Budućnost".

Iako je tek 2. kolo, Radonjić apostrofira značaj meča i podsjeća na prošlu sezonu, kada je Budućnost na startu slavila u Beogradu.

"Vidjeli smo prošle sezone koliko je važna kada je Crvena zvezda izgubila upravo utakmicu druge runde u Beogradu protiv istog protivnika, i taj meč je imao mnogo značaja na dalji tok takmičenja” rekao je trener Crvene zvezde.

Bonus video: