admiralbet aba liga - 3. kolo

Džikić: Da ostvarujemo prednost u "Morači", Split je sa Ukićem druga ekipa

"Moramo da uložimo istu onu energiju kao i gosti, onda će naš kvalitet doći do izražaja", istakao je trener Budućnost Volija

5209 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Budućnost Voli protiv Splita juri drugu pobjedu u ABA ligi ove sezone, a Aleksandar Džikić napominje da su domaće utakmice u regionalnom takmičenju veoma značajne:

"Jedan od naših ciljeva u ABA ligi je da na domaćem terenu ostvarujemo prednost. Naš naredni protivnik je, s druge strane, potpuno rasterećen, što uvijek rezultira hrabrijom i slobodnijom igrom. Drugim riječima, nema šta da izgubi", rekao je Džikić.

Splićani su sezonu otvorili porazima od Crvene zvezde i Partizana, sada se sastaju sa još jednim favoritom.

"U njihovom sastavu ima dovoljno kvaliteta i ambicije, nikako ne smijemo da ih potcijenimo. Moramo da uložimo istu onu energiju kao i gosti, onda će naš kvalitet doći do izražaja. Roko Ukić, kao njihov lider, sada je sa timom, igra sve bolje, sa njim i bez njega su to dvije različite grupe", istakao je Džikić.

Split, dakle, ima šta da ponudi ako mu se dozvoli.

"Na posljednjoj utakmici domaćeg prvenstva pogodili su 16 trojki, sa procentom od 65 odsto. Moramo da limitiramo broj njihovih otvorenih šuteva. Dakle, potrebna nam je fokusirana, odgovorna i angažovana igra", zaključio je Džikić.