Bogavac: Svaka pobjeda vrijedi duplo, očekujem da budemo na nivou

U ponedjeljak na Zlatiboru počinje nova sezona u ABA 2 ligi - Podgorica na startu protiv Heliosa (21 h)

8523 pregleda 1 komentar(a)
Košarkaši Podgorice, Foto: KK Podgorica
Košarkaši Podgorice, Foto: KK Podgorica

Košarkaši Podgorice otputovali su na Zlatibor, gdje sjutra počinje prvi "balon" ABA2 lige.

Na Zlatiboru će biti odigrana dva kola, a Podgorica sjutra (21 h) igra protiv Heliosa, dok će u srijedu (18 h) rival biti Borac iz Banjaluke.

"Činjenica je da smo imali dosta problema tokom pripremnog perioda zbog povreda, ali smo posljednjih petnaestak dana imali tim na okupu i bili u dobrom trenažnom procesu. Odigrali smo nekoliko prijateljskih utakmica, tako da se nazire forma ekipe. Putujemo na Zlatibor, mislim da je ekipa i fizički i mentalno spremna za početak nove sezone. Očekujem da ostavimo dobar utisak. Početak je uvijek specifičan, jesmo skautirali rivale, ali tek ćemo tamo vidjeti kakav je kvalitet ekipa i šta možemo očekivati. Nastojaćemo da odigramo što bolje i kvalitetnije i naravno ako budemo prostora da dođemo do pobjede, a onda da u što boljem raspoloženju dočekamo početka domaćeg prvenstva, koje će biti nikad jače. Ima pet, šest ekipa koje se bore za sam vrh, tako da vjerujem da ćemo napraviti dobru uvertiru na Zlatiboru – kazao je Nebojša Bogavac, trener Podgorice.

U ekspediciji Podgorice je 13 igrača – Nikola Korać, Nikola Janković, Janko Bulajić, Vladan Kaluđerović, Andrej Vulević, Zoran Paunović, Stefan Vukčević, Marko Kovačević, Ognjen Čarapić, Dimitrije Mališić, Ismet Sejfić, Aleksandar Langović i Aleksandar Kartalović.

"Činjenica da je jednokružni sistem svaka pobjeda vrijedi duplo, tako da je svaki meč od izuzetnog značaja. Svi dolaze maksimalno motivisani, spremali smo ekipu fizički i mentalno za ovo što nas očekuje. Prva dva turnira sastoje se od po dvije utakmice, onda će biti zahtjevnije, jer se igraju tri meča nedjeljno, ali očekujem da već sada na prvom turniru budemo na nivou i nastojimo da upišemo pobjedu", objasnio je Bogavac.

Stručni štab pored trenera Nebojše Bogovca, čine još pomoćni treneri Dragan Prle Radović i Vladimir Vuković, trener centara Nikola Bulatović, kondicioni trener Nemanja Marković, fizioterapeut Stefan Lutovac, kao i direktor Zoran Vujičić.

Bonus video: