Džikić: Nekima naglašeno dajem minutažu, jer ne mogu petorica da igraju 35 minuta i da stalno pobjeđujemo

„Tokom cijele utakmice se odvojimo i oni se vrate, a u posljednjoj četvrtini smo odbranom riješili meč i sa osam primljenih poena osigurali pobjedu”, rekao je srpski stručnjak

9329 pregleda 4 komentar(a)
Foto: KK Budućnost Voli
Foto: KK Budućnost Voli

Drugi put u „Morači” Budućnost Voli nije blistala, ali je stigla do pobjede protiv Splita (75:66).

Aleksandar Džikić je nakon meča otkrio da je imao problema tokom priprema za meč, o čemu ranije nije htio da govori.

„Čestitam Splitu na tvrdoj borbi, a izostanak Ukića je uticao malo na nas. Tokom cijele utakmice se odvojimo i oni se vrate, a u posljednjoj četvrtini smo odbranom riješili meč i sa osam primljenih poena osigurali pobjedu. Imali smo bezveze sedmicu pred meč što se tiče rada, zbog problema sa Atićem, Popovićem, Nikolićem i Barovićem, pa je Milutin Đukanović dolazio na treninge da pomogne”, rekao je srpski stručnjak.

Marko Jagodić-Kuridža je bio najefikasniji igrač meča sa 18 poena, Džejkob Vajli je dao sedam, ali je očito da Budućnosti nedostaje još jedna „četvorka”, koja je veća prijetnja kada napada koš licem, a ne leđima. U projekcijama je ta uloga bila namijenjena Danilu Nikoliću, ali njega nema i pitanje je kada će se vratiti.

„Ne znam kako su problem „četvorke”, kada su dale tri od četiri trojke tima. Naravno, tim je pravljen da Danilo bude tu, nije konkretno problem na toj poziciji. Pratićemo tržište, ali je olako poslije tri utakmice praviti analize, kao da je prošlo tri mjeseca. Prvo bih poželio da svih 12 igrača budu zdravi i na treningu. Nadam se samo da nas neće još kovid uhvatiti”, poručio je Džikić.

Povezani članci

10. Oktobar 2021.

Jagodić-Kuridža prekinuo muke protiv Splita

Budućnost sljedeću utakmicu igra u subotu protiv Igokee i to će biti posljednja „duža” pauza, jer 20. oktobra, gostovanjem Ulmu, počinju nastup u Evrokupu. To je i šansa da se ekipa uigra

„Ne može se za pet dana to da se riješi, moramo da budemo na okupu, da se iskristališu pozicije. Ne zaboravite da je Vajli doveden kao „četvorka”, a ne kao „petica”, i da je poslije dva mjeseca zaigrao, jer je došao sa rupturom iz reprezentacije Sjeverne Makedonije.. Možda bi ga neki timovi isjekli, ali mi smo ga sačekali. Mislim da nije bio uopšte loš. Naglašeno nekim igračima dajem minutažu, jer je jasno da s ovih pet ne možemo da igramo 35 minuta i da očekujemo da se pobjeđujemo stalno”, zaključio je Džikić.

Trener Splita Srđan Subotić je bio zadovoljan izdanjem svog tima.

„Mogu da budem zadovoljan načinom na koji smo igrali, momcima svaka čast. Kad se izgubi nije drago, a imali smo šansu, iako nije bila velika”, rekao je Subotić.

Bonus video: