Povratak Miloša Vujovića nakon 19 mjeseci, Gašić optimista pred naredne akcije

Košarkaši Sutjeske sa polovičnim učinkom počeli ABA 2 ligu

2849 pregleda 3 komentar(a)
Slavlje košarkaša Sutjeske nakon pobjede nad Rogaškom, Foto: ABA2
Slavlje košarkaša Sutjeske nakon pobjede nad Rogaškom, Foto: ABA2

Košarkaši Sutjeske novu sezonu počeli su prethodne sedmice na Zlatiboru, gdje je održan prvi „balon“ ABA2 lige. Ekipa Velimira Gašića u Srbiji je odigrala dva meča i zabilježila polovičan učinak – savladali su Rogašku (79:73), a izgubili od debitanta u ovom takmičenju, makedonskog Pelistera (93:73).

„Sa nekim stvarima mogu da budem zadovoljan, dok ćemo određene stvari, koje se tiču naše igre, nastojati da korigujemo. Ponovo nijesmo bili kompletni što se u velikoj mjeri odrazilo tokom utakmica“, poručio je trener ekipe, Velimir Gašić.

Na Zlatiboru zbog povrede nije igrao novajlija Miloš Koprivica, dok je drugo pojačanje, Vladimir Tomašević bio jedan od najboljih igrača na turniru.

„Prva utakmica je bila sjajna, u drugoj nijesmo uspjeli da odgovorimo na agresivnost Pelistera. Utisci su dobri, svaka pobjeda vrijedi duplo. Za dvadesetak dana putujemo u Osijek – da se spremimo što bolje i pokušamo obje utakmice da dobijemo“, kazao je Tomašević.

Sutjeska već u četvrtak (19 h) na domaćem terenu protiv SC Derbija igra utakmicu 1. kola prvenstva Crne Gore.

„U domaćem šampionatu u svaki meč ulazimo sa jasnom idejom da nam cilj bude plasman u ABA2 ligu sljedeće sezone. Spremićemo se za tu utakmicu, kao za svaku drugu. Nadam se da će igrači, koji nam se vraćaju nakon povreda biti bolje. Sa mnogo motiva i optimizma gledam na početak domaće lige“, poručio je Gašić.

Tomašević priželjkuje pobjedu.

„Znamo mane i prednosti Derbija. Daćemo sve od sebe da se spremimo što bolje i nadam se da ćemo pred nikšićkom publikom startovati pobjedom“, jasan je Tomašević.

Velika stvar za Sutjesku je povratak Miloša Vujovića, koji je na Zlatiboru odigrao prvi takmičarski meč nakon 19 mjeseci.

Centar je na parketu posljednji put bio u martu 2020. godine kada je Sutjeska u Nikšiću u 22. kolu ABA2 lige savladala beogradski Dinamik (75:69). Potom je sezona prekinuta zbog koronavirusa, a onda je u oktobru 2020. Vujović pokidao ligamente koljena. Uslijedila je operacija u Zagrebu i oporavak. Povreda je sada prošlost...

Vujović na utakmici sa Rogaškom
Vujović na utakmici sa Rogaškomfoto: ABA League 2/Dragana Stjepanović

”Oporavak je dugo trajao, godinu i sedam mjeseci nijesam igrao utakmicu. Treba se pripremiti fizički, ali i psihički za povratak na teren nakon teške povrede. Trebaće mi vremena i što više minuta da uđem u ritam. Iz meča u meč će biti bolje”, poručio je Vujović za “Vijesti”.

Kada je riječ o ambicijama kluba u domaćoj ligi, Vujović je jasan.

”U svakom meču ćemo ići na pobjedu”.

Bonus video: