Džikić: Triler utakmica, na kraju smo bili čvršći

„Uhvatili smo ih u dobrom momentu poslije velike pobjede protiv Gran Kanarije, a mi smo prije dva dana ostali bez Vilija Rida, kojem ovom prilikom čestitam rođenje sina”, rekao je Aleksandar Džikić

5629 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Aleš Fevzer/Cedevita Olimija
Foto: Aleš Fevzer/Cedevita Olimija

Šest utakmica, pet pobjeda - učinak Budućnost Volija u sezoni 2021/2022. je gotovo perfektan, pogotovo kad se u obzir uzme činjenica da je u posljednjih 96 sati upisala dvije velike pobjede u gostima.

Nakon što su porazili Ulm na startu Evrokupa u Njemačkoj, „plavi” su savladali i Cedevita Olimpiju u Ljubljani u veoma uzbudljivom derbiju 5. kola Admiralbet ABA lige (84:79).

„Prava triler utakmica, da su oni pobijedili ne bi bilo nezasluženo. Možda smo mi na kraju bili malo čvršći. Uhvatili smo ih u dobrom momentu poslije velike pobjede protiv Gran Kanarije, a mi smo prije dva dana ostali bez Vilija Rida, kojem ovom prilikom čestitam rođenje sina”, bilo je sve što je rekao Aleksandar Džikić nakon utakmice.

Jurica Golemac je bio razočaran, jer je njegov tim izgubio i treći vezani meč u regionalnom takmičenju.

„Nismo odigrali dovoljno dobro i pametno, da bi nam bilo dovoljno da dobijemo utakmicu. Napravili smo neke nelogične stvari u finišu, u posljednjih pet minuta primili smo 20 poena. Promašili smo čiste zicere, a oni su dali step-bek trojku, uz faul. Pobjeda mora da se zasluži, mi je danas nismo zaslužili”, rekao je

Bonus video: