Budućnost Voli - Valensija: Timska igra adut za rekordera Evrokupa

Budućnost - Valensija, 19 časova

7525 pregleda 4 komentar(a)
Vezali smo tri pobjede i želimo da tako nastavimo: Džastin Kobs, Foto: Savo Prelević
Vezali smo tri pobjede i želimo da tako nastavimo: Džastin Kobs, Foto: Savo Prelević

U Evrokupu ove sezone nastupaju tri bivša prvaka Evrope - Virtus iz Bolonje, Huventud i Partizan, na čijoj klupi je opet Željko Obradović, koji je i donio te titule Beograđanima 1992. i klubu iz Badalone 1994. godine.

U Podgorici večeras (19 časova) gostuje klub koji u Evroligi nikada nije dogurao dalje od četvrtfinala, ali zato caruje u drugom po kvalitetu evropskom takmičenju - Valensija. “Narandža” je osvajala Evrokup četiri puta, još dva puta bila vicešampion i cilj joj je da dođe do sedmog finala i povratka u elitni rang košarke na Starom kontinentu.

Tek je 2. kolo od 18, večerašnji meč neće ništa odlučivati, ali bi mogao da pokaže koliko Budućnost Voli može ove sezone. “Plavi” su u odličnoj seriji rezultata, prethodne sedmice su na gostovanjima savladali Ulm i Cedevita Olimpiju i pokušaće da nastave niz.

- Tim koji dočekujemo je šestostruki finalista Evrokupa i četvorostruki šampion takmičenja. Mislim da to dovoljno govori kakva je to organizacija, koje su njihove ambicije ove sezone i koliko su dobar protivnik. Važni igrači nedostaju u obje ekipe, nastup pojedinaca će biti odlučen pred sam meč. Valensija ima veoma dinamičan duo plejmejkera, mobilne bekove i krila, te svestrane visoke igrače. Adekvatan odgovor na njihovu energiju i aktivnost je od suštinskog značaja - poručio je Aleksandar Džikić.

Visoki igrači Valensije su pokretljivi, znaju da šutnu za tri poena, zbog čega će na velikim iskušenjima biti centri Budućnosti, među kojima je i Džejkob Vajli.

- Očekujemo težak meč. Valensija je veoma dobar tim, koji dolazi da pobijedi. Moramo da odgovorimo na njihovu energiju, da igramo kao ekipa, što i radimo u posljednje vrijeme. Ostvarili smo nekoliko pobjeda u posljednje vrijeme, želimo da zadržimo taj ritam - rekao je Vajli.

Valensija je u prvom kolu bila bolja od grčkog Promiteasa na svom parketu, a Džastin Kobs se nada da će njegov tim zaustaviti španskog predstavnika.

- Ima dosta iskusnih igrača u obje ekipe, tako da očekujem utakmicu visokog intenziteta. Sigurno će dosta odlučivati odbrambena taktika, moramo da ostanemo fokusirani, da se držimo našeg plana utakmice i radimo stvari koje se dogovorimo. Vezali smo tri pobjede i želimo da tako nastavimo, pogotovo na domaćem terenu - istakao je Amerikanac koji igra za crnogorsku reprezentaciju.

Bonus video: