Pavićević: Teško je prekinuti i pobjedničke i gubitničke serije...

Mornar je večeras u 4. kolu FIBA Evropa kupa u "Topolici" izgubio od Bahčešehira 95:86

4077 pregleda 7 komentar(a)
Pavićević na večerašnjem meču, Foto: Fiba basketball
Pavićević na večerašnjem meču, Foto: Fiba basketball

Trener Mornara, Mihailo Pavićević poručio je da su njegovi igrači na večerašnjem meču već na startu razigrali ekipu Bahčešehira, te da su u završnici igrali konfuzno i bezidejno.

Mornar je večeras u 4. kolu FIBA Evropa kupa u "Topolici" izgubio od Bahčešehira 95:86.

"Bahčešehir je najkvalitetnija ekipa u ovom takmičenju. Imaju najveće ambicije, u timu imaju evroligaških igrača i večreas se pokazalo da njihovo iskustvo dolazi do izražaja. Kaznili su svaku našu grešku. Imali smo izuzetno loš start u odbrani, bez koncentracije, nijesmo se držali dogovora i dozvolili smo im 34 poena u 1. četvrtini. Razigali smo ih i poslije je bilo teško da se vratimo", kazao je nakon meča Pavićević.

Mornar je ipak uspio da se trgne, u jednom trenutku i da povede.

"Ipak, poslije vođstva protivnika uspjeli smo da se vratimo i da povedemo. Ne znamo da privedemo utakmicu kraju, jednostavno u toj završnici smo igrali konfuzno, bezidejno...Na to kad se nadoveže loš procenat šuta za sa linije slobodnih bacanja, što je ispod svakog nivoa... Moramo izvući pouke, gdje smo griješili, a to je 1. četvrtina i završnica utakmice. Moram biti zadovoljan sa jednim periodom", sumirao je utiske Pavićević.

Mornar u subotu igra sa Igokeom, traži prvu pobjedu u ABA ligi, nakon šest vezanih poraza.

"Nama su potrebne pobjede. Teško je prekinuti i pobjedničku i gubitničku seriju. I ova utakmica je dobar primjer, kao i mečevi protiv Budućnosti, pa Crvene zvezde... Tu smo, u igri do posljednjih pet minuta, a onda kao da ne znamo da dobijemo utakmicu. Mi smo u dobroj poziciji u ovom takmičenju, ali nama je prioritet ABA liga. Žao mi, da smo dobili ovaj meč, imali bismo više samopouzdanja. Sada nas čeka jako, jako težak meč sa Igokeom", kazao je Pavićević.

Bonus video: