Nismo mi bogati, ja sam bogat: Šek želi da se njegova djeca sama bore kroz život

"Uvijek im kažem - nismo mi bogati, ja sam bogat. Ljuti su, ne razumiju me, ali razumjeće. Moraju da znaju da ništa ne pada s neba i da moraju da zakorače u svijet svojim nogama", kazao je Šekil

5302 pregleda 13 komentar(a)
Foto: NBA.com
Foto: NBA.com

Šekil O'Nil je u karijeri, od ugovora, zaradio oko 286 miliona dolara, a njegovo bogatstvo se trenutno procjenjuje na oko 400 miliona.

Međutim, legendarni košarkaš ne želi da njegovo šestoro djece uživaju u bogatstvu koje je stekao, već želi da se sami bore kroz život...

"Uvijek im kažem - nismo mi bogati, ja sam bogat. Ljuti su, ne razumiju me, ali razumjeće. Moraju da znaju da ništa ne pada s neba i da moraju da zakorače u svijet svojim nogama", kazao je Šekil.

On je rođen i odrastao u siromašnom dijelu Nju Džersija, do NBA je stigao i talentom, i radom, i nevjerovatnim fizičkim karakteristikama.

"Moja djeca znaju jedno pravilo - moraju da uče. Ja nisam mogao, nisam imao šansu. Kada dobiju diplome, mogu da dođu kod mene i da mi predstave ideju o biznisu, da mi je prodaju, a ako mi se dopadne imaće moju podršku. Neće dobiti ni peni zato što su moja djeca", rekao je O'Nil.

Bonus video: