BUDUĆNOST VOLI PORAŽENA OD MEGE

Džikić: Odlučila je njihova energija u ofanzivnom skoku

„U seriji smo teških utakmica, odavde idemo u Veneciju. U hodu ćemo se prestrojavati i pokušati da budemo bolji već na sljedećem meču”, poručio je Aleksandar Džikić

4185 pregleda 8 komentar(a)
Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović
Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Poslije sedam vezanih pobjeda, uključujući i trijumfe nad Cedevita Olimpijom, Ulmom, Valensijom i Virtusom, košarkaši Budućnosti su zaustavljeni.

Mega, najmlađi tim Admiralbet ABA lige, slavio je 87:81, u duelu koji je obilježio sa 17 skokova u napadu.

„Odlučila je njihova energija u ofanzivnom skoku i broj poena koje su dali poslije toga. Kad promaše, dobrim dijelom su te lopte bile tzv. kratke, to su oni rješavali. Mogli smo možda malo drugačije da odigramo u završnici, ali je tako kako je”, rekao je Džikić.

Budućnost već u utorak igra meč 4. kola protiv Venecije u Italiji, a otputovaće iz Beograda.

„U seriji smo teških utakmica, odavde idemo u Veneciju. U hodu ćemo se prestrojavati i pokušati da budemo bolji već na sljedećem meču”, poručio je Džikić.

Trener Mege Vlada Jovanovića je, razumljivo, bio zadovoljan.

„Utakmica je bila jako dobra sa naše strane. Pokazali smo intenzivnu košarku na obje strane, prije svega smo nametnuli ritam u napadu našim skokom i poslije promašenih šuteva uvijek imali jednog ili dva igrača na obruču. To nam je donijelo prijeko potrebno samopouzdanje. To je i presudilo u posljednja dva-tri minuta”.

Preporučujemo za Vas