Legende brane Jokića, Šek i Barkli: Kad udariš, ne okrećeš leđa

"Sviđa mi se kako je Jokić postupio. Zaslužio je utakmicu suspenzije jer su takva pravila, ali je isto zaslužio i Moris", rekao je O'Nil

4944 pregleda 4 komentar(a)
Jokić nakon incidenta, Foto: Reuters
Jokić nakon incidenta, Foto: Reuters

NBA liga suspendiovala je Nikolu Jokića jednu utakmicu zbog incidenta na utakmici sa Majamijem, na kojoj je sa leđa udario Markifa Morisa.

Njegov gest izazvao je velike reakcije u košarkaškoj javnosti, neki osuđuju, a neki, poput legendi Šekila O'Nila i Čarlsa Barklija, razumiju Jokićev potez, ističući da je bila reakcija na grub faul Morisa..

"Sviđa mi se kako je Jokić postupio. Zaslužio je utakmicu suspenzije jer su takva pravila, ali je isto zaslužio i Moris", rekao je O'Nil.

"Ovo je osveta. Postoji pravilo - nemojte okretati leđa i praviti se ludi poslije udarca. Kad me udariš, ne okreći se, jer dolazi osveta. Ili u lice ili u leđa. Moris je okrenuo leđa, a Jokić je reagovao da bi zaslužio poštovanje. Nemam problem sa Jokićevim potezom."

"Nije pravedno da samo Jokić bude suspendovan. Moris je kriv. Ako udariš, ne smiješ okretati leđa. Svakako ćemo doći po tebe, to je pravilo takve igre", rekao je Barkli.

Moris je, podsjetimo, napravio nepotrebno grub prekršaj na Jokiću, zaletjevši mu se u rebra.

Srbin je izgubio živce i punom snagom udario u Morisa sa leđa.

Bonus video: