Nikola Janković nakon mjesec dana napustio Podgoricu i prešao u Megu

"Srećan sam zbog povratka u Megu u kojoj sam napravio prve seniorske uspjehe. Od tada je prošlo pet godina, a u međuvremenu je klub još porastao i stigao do novih visina", rekao je Janković

9214 pregleda 2 komentar(a)
Janković u dresu Podgorice na sinoćnjoj utakmici sa Zlatiborom, Foto: ABA League 2/Dragana Stjepanović
Janković u dresu Podgorice na sinoćnjoj utakmici sa Zlatiborom, Foto: ABA League 2/Dragana Stjepanović

Sedmog oktobra centar Nikola Janković predstavljen je kao veliko pojačanje Podgorice.

Nekadašnji MVP ABA lige u Podgoricu je stigao iz Partizana i dobro odigrao dva "balona" ABA2 lige, na kojima je tim Nebojše Bogavca zabilježio po dvije pobjede i poraza. Igrao je u prosjeku nešto više od 28 minuta i za to vrijeme bilježio 16,5 poena, uz 9,5 skokova.

U crnogorskoj ligi nije nastupao.

Ipak, nešto više od mjesec dana nakon potpisa za Podgoričane, Janković je promijenio sredinu i prešao u Megu, čiji je dres nosio u sezoni 2015/2016.

Janković je potpisao ugovor do kraja sezone.

"Srećan sam zbog povratka u Megu u kojoj sam napravio prve seniorske uspjehe. Od tada je prošlo pet godina, a u međuvremenu je klub još porastao i stigao do novih visina. Ovo je za mene poznat sistem, sjajni su uslovi za napredak igrača, a ja ću dati sve od sebe na treninzima i na utakmicama kako bih tim ostao u dobrom ritmu i nastavio da se kreće u pravom smjeru", rekao je Janković.

Janković je ponikao u mlađim kategorijama FMP-a, da bi potom prešao u Crvenu zvezdu, ali nije potpisao profesionalni ugovor.

Igrao je za belgijske ekipe Šarlroa i Pepinter, u sezoni 2015/2016 nosio je dres Mege, da bi nakon toga otišao u ljubljansku Olimpiju, a onda je sezonu proveo u turskoj Sakariji.

Noseći dres Olimpije dobio je titulu MVP ABA lige, a te sezone je osvojio prvenstvo i Kup Slovenije.

Posljednje tri godine bio je član Partizana, u koji je stigao iz španskog Estudijantesa.

Sa U18 reprezentacijom Srbije ima srebro i bronzu sa šampionata Evrope, sa selekcijom do 19 godina bio je vicešampion Evrope, a sa mladom reprezentacijom stigao je do bronze na šampionatu Starog kontinenta 2014. godine.

Bonus video: