Džikić: Vrlo solidna predstava, s obzirom na okolnosti

Nisu igrali Vili Rid i Edin Atić, povrijedio se Marko Jagodić-Kuridža

7480 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Aleksandar Džikić je na pres konferenciji poručio da je zadovoljan igrom protiv Zadra, koju je Budućnost Voli ostvarila bez Vilija Rida i Edina Atića, a 14. minutu se povrijedio i Marko Jagodić-Kuridža.

„Čestitam svojim igračima na vrlo solidnoj predstavi, s obzirom na okolnosti i situaciju u kojoj se nalazimo. I danas smo ostali bez nekih. Ništa, guramo dalje”, rekao je Džikić.

Kakva je situacija sa Ridom?

„Ne znam zaista, a i da znam ne bih rekao za novine”.

Šta je sa Atićem?

„Kad budem znao preciznije, podijeliću sa medijima, Vidjeli ste da nije bio tu, preporučeno mu je mirovanje. Pokušavamo da ga oporavimo što prije, zato mora jedan period da provede u najstrožijem mogućem mirovanju, da se ne bi ponavljalo”.

Šta se desilo s Jagodić-Kuridžom?

„Vidjeli ste. Kad on ne može da se vrati, znate da nije šala. Znate kakav je momak, gledamo ga u ovoj ligi godinama. Da je bilo šansi da igra, on bi igrao. NIje bilo šansi, to mi sve govori. Nisam pričao sa ljekarima, ali čitam njega”.

Kako sa ovakvim problemima protiv Cedevita Olimpije u srijedu?

„Kako mora, šta da radimo. Koga nema, bez njega se mora. Nećemo potpisivati nikoga, odmah da vam kažem”.

Suad Šehović je igrao prvi put ove sezone.

„Razgovarali smo, on je iskusan čovjek, ponaša se profesionalno, igrao je danas dobro. Pokušavamo da igradimo kulturu da to da li promašuješ ili pogađaš ne određuje da li dobro igraš. Ima dana kad nam to polazi za rukome, nekad više, nekad manje”, zaključio je Džikić.

Trener Zadra Vladimir Anzulović je čestitao domaćima na zasluženoj pobjedi i dobroj energiji.

„Znali smo da Budućnost ima probleme sa povredama, da će to dodatno skupiti i motivisati ekipu. Očekivao sam više od mog tima, možda i previše, ali smo pali u koncentraciji, što je dovelo do zaslužene pobjede plavih”, rekao je Anzulović.

Bonus video: