Antunja: Znali smo da će biti težak meč

Naša selekcija savladala večeras Austriju (70:60) i upisala prvu pobjedu u kvalifikacijama za Eurobasket

5665 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Fiba.basketball
Foto: Fiba.basketball

Košarkašice Crne Gore savladale su večeras Austriju i upisale prvu pobjedu u kvalifikacijama za Eurobasket.

Crna Gora je pokazala da je kvalitetnija selekcija i na kraju zasluženo slavila - 70:60.

"Znali smo da će biti težak meč, jer oni igraju kod kuće, bile su autsajderke, bez mnogo pritiska. Nezgodan su tim jer mogu da šutiraju iz svih pozicija i dobro napadaju 1 na 1, mi smo imali problema da se adaptiramo na to. Djevojke su pružile veliki napor u posljednjih 15 minuta i na kraju smo ostvarili pobjedu", kazao je nakon meča Alberto Antunja, koji je i večeras mijenjao ovid pozitivnu selektorku Jelenu Škerović.

Povezani članci

14. Novembar 2021.

Crna Gora savladala Austriju, sa Danskom mečevi odluke

Markiša Getling je bila najbolja sa 22 poena i 12 skokova.

"Markiša je napravila glavnu razliku, pokušali smo da joj dajemo loptu i u većem dijelu meča to smo uspjeli. Važna je bila i energija koju su nam dale Marija i Kristina tokom velikog dijela meča", dodao je Antunja.

Dvocifern učinak imale su još Božica Mujović (14) i Jovana Pašić (12).

"Zadovoljne smo jer je pozitivan ishod, ali je bilo previše grešaka, previše izgubljenih lopti. Loše smo ušle u meč, bilo je i početničkih grešaka, ali smo mlad sastav pa je to i normalno. Nije bilo dovoljno vremena da se uigramo, ali je najvažnija pobjeda. Presudilo je to što smo nametnule našu igru. Da spustimo loptu u reket iz čega su se otvarali pasovi i otvoreni šutevi za tri. Markiša je dominirala u reketu, hvatala naše promašaje tako da je igra kroz reket presudila. Negdje manje je više bilo očekivano da izgubimo od Rusije koja je i sam znate kakva ekipa, ali mislim da smo mogle više da pokažemo u obije utakmice", smatra Mujović.

Jovana Pašić je bila zadovoljna nakon utakmice.

"Prezadovoljna sam pobjedom i dosta nam znači. Ideja je bila da pobijedimo nije bitno kolikom razlikom i to smo i uradile, što je najvažnije od svega. Oni su nezgodna ekipa i agresivna. Tek kad smo to osjetile i mi smo počele da igramo agresivnije. Kao što sam rekla nakon pobjede na Rusijom ipak smo mi sada jedna podmlađena ekipa i sve to pripisujem neiskustvu. Ipak ima i prednosti što smo mlade, vjerujem da ćemo na borbu i energiju uraditi velike stvari", poručila je Pašić.

Bonus video: