Partizan pobijedio nakon dva poraza: Crno-bijeli bolji od Lijetkabelisa pred Budućnost

Partizan je do pobjede vodio Zek Ledej sa 19 poena, Alen Smailagić je upisao 13 poena uz 13 skokova, a isti broj koševa ubacio je i Gregor Glas. Aleksa Avramović i Balša Koprivica su postigli 12 poena, dok je Kevin Panter dodao 11

5889 pregleda 1 komentar(a)
Detalj sa večerašnjeg meča: Panajotis Kalaicakis (Lijetkabelis) i Nemanja Dangubić (Partizan), Foto: BETAPHOTO
Detalj sa večerašnjeg meča: Panajotis Kalaicakis (Lijetkabelis) i Nemanja Dangubić (Partizan), Foto: BETAPHOTO

Košarkaši Partizana su nakon dva poraza - od Andore u Evrokupu i Crvene zvezde u Aba ligi, pobijedili večeras u Beogradu litvanski Lijetkabelis sa 84:77 (20:14, 19:24, 27:22, 18:17), u utakmici petog kola Grupe A Evrokupa.

Ekipa koju sa klupe predvodi Željko Obradović je tako upisala četvrtu pobjedu u Evrokupu i imaju isti skor kao Huventud i Lokomotiva, dok Lijetkabelis sada ima dvije pobjede i tri poraza.

Partizan je do pobjede vodio Zek Ledej sa 19 poena, Alen Smailagić je upisao 13 poena uz 13 skokova, a isti broj koševa ubacio je i Gregor Glas. Aleksa Avramović i Balša Koprivica su postigli 12 poena, dok je Kevin Panter dodao 11.

U gostujućem timu, koji sa klupe predvodi bivši košarkaš i trener Partizana Nenad Čanak, najbolji je bio Gediminas Orelik sa 19 poena, dok su Kaspars Berzinjš i Kristupas Žemaitis dodali po 12. Nikola Radičević je utakmicu završio sa devet, a bivši košarkaš Partizana Đorđe Gagić sa dva poena.

Partizan je večeras kao kapiten predvodio Nemanja Dangubić, dok Rade Zagorac koji je do sada bio u toj ulozi nije ni ulazio u igru.

Obradović je nakon meča na konferenciji za medije rekao da je Dangubić u ovom trenutku kapiten crno-bijelih i istakao da je to njegova odluka.

Partizan će u subotu u devetom kolu Aba lige ugostiti Budućnost Voli koja je večeras u 5. kolu Evrokupa deklasirala Cedevita Olimpiju sa 91:60.

Crno-bijeli će u narednom kolu Evrokupa, 8. decembra, gostovati Metropolitanu, dok će Lijetkabelis dočekati Huventud.

Bonus video: