Džikić protiv Obradovića: Partizan ima trenera kojeg žele svi

"Naš naredni rival je u svojim ambicijama vrlo jasan, povukao je poteze koji to nedvosmisleno potvrđuju. Kvalitet sastava "crno-bijelih" je činjenično stanje", kaže Džikić pred sjutrašnji derbi

4327 pregleda 0 komentar(a)
Foto: KK Budućnost Voli
Foto: KK Budućnost Voli

Budućnost Voli je jedina dva poraza u ABA ligi ove sezone upisala u Beogradu.

Gubila je od Crvene zvezde u drugom kolu, pa od Mege u sedmom, a pred reprezentativnu pauzu slijedi gostovanje koje privlači posebnu pažnju.

Rival je Partizan (subota od 21), predvođen najtrofejnijim trenerom u Evropi Željkom Obradovićem, čovjekom koji je povratkom u regionalnu košarku uticao da njen rejting bude još veći.

Na rejting, naravno, bitno utiče i Budućnost, koja u novobegradsku "Štark arenu" ide da potvrdi sve dobre rezultate sa velikim protivnicima ove sezone.

"Plavi", sem tog poraza od Zvede, imaju učinak za ponos - pobjeđivali su Virtus, Valensiju, dva puta Cedevita Olimpiju.

Trijumf protiv slovenačke ekipe u srijedu (91:60) podigao je samopouzdanje pred duel sa "crno-bijelima".

Ne remete ga ni problemi oko sastava, jer su povrijeđeni Vili Rid, Edin Atić i Igor Drobnjak.

"Naš naredni rival je u svojim ambicijama vrlo jasan, povukao je poteze koji to nedvosmisleno potvrđuju. Kvalitet sastava "crno-bijelih" je činjenično stanje, rade pod vodstvom trenera kojeg žele sve ekipe, to je valjda svima jasno. Znamo da nas čeka teška i zahtjevna utakmica, pred najvećim brojem navijača pred kojima ćemo igrati ove sezone", rekao je trener Budućnosti Aleksandar Džikić, nekadašnji šef stručnog štaba Partizana.

Posljednja dva duela Budućnosti i Partizana u Beogradu se posebno pamte.

Onaj iz februara prošle godine je u "Štark arenu" privukao rekordan broj navijača u ABA ligi (na tribinama je bio 16.531 gledalac), a okršaj u praznoj Hali sportova u oktobru 2020. riješio je Danilo Nikolić trojkom uz zvuk sirene.

"Jak protivnik, sa jakim pojedincima i tim koji smo dobro upoznali kroz mečeve koje je igrao ove sezone. Partizan igra agresivno na oba kraja terena i moramo da budemo spremni na zahtjevan meč - i fizički i psihički i taktički", istakao je bek Podgoričana Petar Popović.

Bonus video: