Pavićević: Odigrali smo pametnu utakmicu, Šehović pokazao da moramo ozbiljno računati na njega

Mornar savladao Split 81:65

4958 pregleda 1 komentar(a)
Pavićević na večerašnjem meču, Foto: KK Mornar Barsko zlato/Mediapro
Pavićević na večerašnjem meču, Foto: KK Mornar Barsko zlato/Mediapro

Trener Mornara, Mihailo Pavićević čestitao je igračima na večerašnjoj pobjedi nad Splitom u 9. kolu AdmiralBet ABA lige.

Mornar je u "Topolici" savladao direktnog konkurenta u borbi za opstanak - 81:65.

"Želio bih da čestitam igračima na maksimalnom zalaganju i odnosu, koji su imali od prvog minuta utakmice. Ja sam govorio da ne smijemo da potcijenimo Split - sastavljeni su od domaćih igrača i svi znaju da igraju košarku. Iz tog razloga sam se pribojavao utakmice. Bilo je mučenja na početku - pokušavamo da se opustimo, da igramo ljepšu košarku. Ali, shvatam igrače - koliko god ja tražio da neću da vidim pritisak, oni znaju u kakvoj smo situaciji. Drago mi je što smo na svaku njihovu promjenu odbrane dobro reagovali, sem u 1. četvrtini. Svaku promjenu smo kažnjavali košem. Imali smo ideju i u odbrani i u napadu. Odigrali smo pametnu utakmicu", rekao je Pavićevič nakon meča.

Mornar se mučio na staru, u 1. četvrtini nije pogodio nijedan od sedam šuteva za tri poena. Na kraju su završili sa 12 ubačenih trojki.

"Na poluvremenu sam skrenuo pažnju da ne smijemo da gradimo igru na šutu za tri poena. Šut je varljiva stvar. Tražio sam da aktiviramo unutrašnju igru. To je funkcionisalo u 2. poluvremenu. Drago mi je što su neki igrači, poput Seada Šehovića maksimalno iskoristili minutažu. Jednostavno, pokazao je da moramo ozbilno računati na njega, što je za pohvalu", rekao je Pavićević.

Bonus video: