košarkaši poraženi od francuske

Radović: Da bi se pobijedio ovakav tim moraju da se pogode bacanja; Mihailović: Imamo za čime da žalimo

"Crveni" u ponedjeljak dočekuju Portugal: To je veoma važna utakmica", kaže crnogorski selektor

11512 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Fiba basketball
Foto: Fiba basketball

Crnogorski košarkaši su bili blizu da naprave iznenađenje, ali su na kraju morali da se pomire sa porazom u duelu sa Francuskom na startu kvalifikacija za Mundobasket.

"U ovakvim utakmicama, sa velikim ekipama, uvijek nam fale dva-tri minuta, ali smo 35 igrali veoma dobro. Stali smo u odbrani, dozvolili najboljem šuteru protivnika da pogodi dvije trojke, pa da utrči i lagano poentira... Tu smo primili poene koje nismo smjeli", rekao je selektor Boško Radović.

"Crveni" su odlično šutirali za tri poena, ali...

"Duža klupa rivala je uradila svoje, to je bio ključ. Oči bode to da smo promašili 11 slobodnih bacanja, a da biste pobijedili tim kakav je Francuska, i to u gostima, moraju da se eliminišu greške i da se bacanja pogađaju", dodao je Radović.

U ponedjeljak je rival Portugal u Podgorici.

"To je veoma važna utakmica", istakao je selektor.

Vladimir Mihailović se istakao sa 23 koša.

"Imamo za čime da žalimo, odličan meč je iza nas. Ali, prosuli smo u samo nekoliko minuta ono što smo gradili praktično cijelu utakmicu. Ozbiljan rival kakav je Francuska kažnjava prazan hod, ali se nadam da ćemo iz ove utakmice izvući ono najbolje. Da nam ovaj meč bude pravac i da na njemu gradimo igru za Portugal", rekao je Mihailović.

Preporučujemo za Vas