REAKCIJE SELEKTORA I BEKA CRNE GORE NAKON POBJEDE NAD PORTUGALOM

Radović: Ključ je bila odbrana; Mihailović: Odigrali smo prilično dobro

„Ova pobjeda je veoma važna za sljedeći ‘prozor’, kad igramo dvije utakmice sa Mađarskom. Svaki trijumf je veoma važan zbog sljedeće grupe, ali i da dobijemo samopouzdanje”, rekao je selektor Boško Radović

9049 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Košarkaši Crne Gore su prvi „prozor” kvalifikacija za Mundobasket završili sa pobjedom i porazom.

Nakon ispuštenog trijumfa nad Francuskom u Pou, „crveni” su rutinski savladali Portugal (83:69) i nagovijestili plasman u narednu rundu.

„Čestitke igračima. Igrali smo dvije fizički zahtjevne, iscrpljujuće utakmice u tri dana. Kao što smo rekli prije meča, ključ je bila odbrana, igrali smo je veoma dobro. Bilo je nekoliko minuta bez koncentracije, ali to nije ništa neuobičajeno. Ova pobjeda je veoma važna za sljedeći ‘prozor’, kad igramo dvije utakmice sa Mađarskom. Svaki trijumf je veoma važan zbog sljedeće grupe, ali i da dobijemo samopouzdanje”, rekao je selektor Boško Radović.

Vladimir Mihailović se vratio u reprezentaciju poslije tri godine i na oba meča pokazao da je pravo „pojačanje”.

„U ovakvom tipu takmičenja ne možeš da imaš lake protivnike i utakmice. Pripremili smo se koliko je bilo moguće za specifičnu košarku koju igra Portugal, sa puno trčanja i dobrim šutem za tri poena. Odigrali smo prilično dobro, iako smo na momente dozvoljavali rivalu da se vraća”.

Vladimir Mihailović na večerašnjem meču
Vladimir Mihailović na večerašnjem mečufoto: Savo Prelević

Crna Gora nakon prvog „prozora” ima polovičan skor, mada je mogla da bude maksimalna.

„Opet ću se vratiti na priču sa prošle pres konferencije - velika je šteta što u Francuskoj nismo upisali pobjedu koja bi bila ogromna. I jedan trijumf u ovom ‘prozoru’ je sasvim zadovoljavajući, a ključ je u sljedećem protiv Mađarske. Ne očekujem lake mečeve, jer je to ekipa koja je dugo zajedno, uvijek igra u poprilično dobrom ritmu i ima hijerarhiju. Nadam se da ćemo te mečeve dočekati u dobrom sastavu”, istakao je Mihailović.