Jokić srušio Majami, braća ga "čuvala" na tribinama

Ovo je bio prvi međusobni duel dvije ekipe, nakon incidenta između Jokića i Markfia Morisa

4303 pregleda 3 komentar(a)
Jokić na meču sa Majamijem, Foto: Reuters
Jokić na meču sa Majamijem, Foto: Reuters

Košarkaši Denvera pobijedili su na gostovanju ekipu Majamija sa 120:111, i tako su prekinuli niz od šest uzastopnih poraza u NBA ligi.

Za Denver je prvi put poslije 19. novembra igrao srpski košarkaš Nikola Jokić, koji nije nastupao zbog povrede desnog ručnog zgloba.

Jokić je u pobjedi upisao dabl-dabl učinak sa 24 poena i 15 skokova, a dodao je i sedam asistencija, Eron Gordon je postigao 20 poena, uz pet asistencija i četiri skoka, a Bons Hajland je dodao poen manje.

U domaćoj ekipi najefikasniji je bio Bem Adebajo sa 24 poena, 13 skokova i šest asistencija, Maks Strus je upisao 19 poena, dok je Kejleb Martin postigao poen manje, uz četiri skoka.

Ovo je bio prvi međusobni duel dvije ekipe, nakon incidenta između Jokića i Markfia Morisa.

U utakmici odigranoj početkom mjeseca srpski centar isključen je nekoliko minuta prije kraja, nakon što je snažno sa leđa udario Morisa, koji ga je prije toga grubo faulirao.

Na utakmici u Majamiju publika je prilikom svakog kontakta sa loptom zviždala Jokiću, a meču su prisustvovala njegova braća, koja su sjedjela iza klupe Denvera.

Nakon incidenta, sukob se proširio na društvene mreže, jer je Markifov brat Markus iz Klipersa, poručio Jokiću da mu je "zapamtio" šta je uradio, dok su Jokićeva braća uzvratila da će "čekati da napravi korak dalje".

Majami sada ima skor od 13 pobjeda i osam poraza, dok je Denver na polovičnom učinku nakon 20 odigranih utakmica.

Klivlend je na gostovanju pobijedio Dalas sa 114:96.

Džaret Alen je u pobjedničkom timu upisao 28 poena, uz 14 skokova, Lauri Markanen je zabilježio 24 poena i osam skokova, a Darijus Garland je dodao 18 poena i devet asistencija.

U ekipi iz Teksasa bolji od ostalih bio je Luka Dončić, koji je upisao tripl-dabl, sa 25 poena, i po 10 skokova i asistencija, Dorijan Fini Smit je postigao 14 poena, dok je poen manje upisao Maksi Kleber.

Srpski košarkaš Boban Marjanović je za Dalas postigao 10 poena, a upisao je i četiri skoka, za malo manje od osam minuta na terenu.

Klivlend ima učinak od 11 pobjeda i 10 poraza, dok Dalas ima skor 10-9.

Juta je na domaćem terenu bila bolja od Portlanda rezultatom 129:107.

Vrlo raspoložen kod domaćih bio je Donovan Mičel koji je ubacio 30 poena, dok je Rudi Gober dodao 21 uz 16 skokova. Bojan Bogdanović upisao 13 poena, četiri skoka i dvije asistencije.

U ekipi Portlanda, kojoj je ovo bio 10. gostujući poraz u 11 utakmica ove sezone, najbolji je bio Jusuf Nurkić sa 24 poena i 10 skokova.

Hjuston je nakon lošeg starta upisao i treću uzastopnu pobjedu. Na svom terenu je bio bolji od Oklahome sa 102:89.

Filadelfija je na svom terenu savladala Orlando sa 101:96, i tako došla do 11 pobhede, uz 10 poraza. Orlando je ostao na četiri pobjede iz 22 utakmice.

Minesota je kao domaćin savladala Indijanu sa 100:98, San Antonio je slavio protiv Vašingtona (116:99), dok je Nju Orleans na gostovanju savladao Los Anđeles Kliperse sa 123:104.

Bonus video: