Jovan Vojinović: Pozitivni utisci iz Sarajeva, vjerujem da ću nastaviti uzlaznom putanjom

Košarkaš Sutjeske Jovan Vojinović sumira utiske sa trećeg ovosezonskog “balona” ABA2 lige

7929 pregleda 8 komentar(a)
Vojinović na utakmici sa Podgoricom, Foto: ABA League 2 / Dragana Stjepanović
Vojinović na utakmici sa Podgoricom, Foto: ABA League 2 / Dragana Stjepanović

U trećem “balonu” ABA2 lige, održanom prethodne sedmice u Sarajevu košarkaši Sutjeske upisali su dvije pobjede i poraz. Nikšićani su izgubili od domaćina turnira, Sparsa (86:79), da bi potom bili bolji od crnogorskih ekipa - Lovćena (87:79) i Podgorice (73:65), pa nakon sedam odigranih utakmica imaju četiri pobjede i tri poraza. Sutjeska je već izjednačila učinak iz prethodne sezone, koju je završila sa četiri trijumfa i devet izgubljenih mečeva.

Jedan od najboljih igrača u ekipi Velimira Gašića u Sarajevu bio je Jovan Vojinović. Bek Nikšićana rastao je iz meča u meč, a u razgovoru za “Vijesti” sumira utiske iz Bosne i Hercegovine.

”Iz Sarajeva nosimo pozitivne utiske, igrali smo tri veoma teška meča, protiv odličnih protivnika. Protiv Sparsa smo dali sve od sebe, ali nam je na kraju falilo sreće da prelomimo utakmicu u našu korist. To nas nije omelo da nastavimo sa dobrim igrama i pobijedimo naredna dva meča protiv crnogorskih ekipa”, rekao je Vojinović.

Vojinović je u Sarajevu najbolju utakmicu odigrao protiv Lovćena kada je postigao 18 poena, a imao je i nekoliko efektnih poteza u momentima kada se lomio meč.

”Zadovoljan sam prikazanim partijama, pogotovo što sam iz utakmice u utakmicu bio bolji. Vjerujem da ću nastaviti uzlaznom putanjom, jer sigurno ima još prostora za napredak”.

Sutjesku 28. decembra očekuje bitan meč sa Podgoricom na domaćem terenu u okviru Prve lige za košarkaše. Nakon neočekivanih poraza od Teoda i Jedinstva, duel sa Podgoričanima je od velike važnosti.

”Okrećemo se domaćem prvenstvu i fokusirani smo na utakmicu sa Podgoricom, koja nam slijedi. Podgorica je sigurno jedan od najkvalitetnijih protivnika u ligi, tako da nas očekuje težak zadatak. Nadam se povratku Koprivice i Bojića, koji su propustili meč u Sarajevu”, kazao je Vojinović, koji je ovog ljeta stigao u Sutjesku.

Vojinović na utakmici sa Podgoricom
Vojinović na utakmici sa Podgoricomfoto: ABA League 2 / Dragana Stjepanović

Rođeni Nikšićanin je prethodne sezone igrao u užičkoj Slobodi, a budući da skoro kompletan roster Sutjeske čine Nikšićani, adaptacija nije predstavljala problem.

”Lako sam se adaptirao na novu sredinu, jer je ovo moj rodni grad. Oduvijek pratim i navijam za Sutjesku. Bio sam upoznat sa sistemom rada, kao i sa saigračima u ekipi. U upravi, stručnom štabu i igračima angažovane su osobe koje posjeduju ljudske i sportske kvalitete, što dovodi do odlične atmosfere u klubu”.

Vojinović je imao priliku da u užičkoj Slobodi sarađuje sa legendom jugoslovenske košarke - Ratkom Rašom Radovanovićem, koji obavlja funkciju sportskog direktora. Saradnja koju bi poželio svaki košarkaš...

”Prošla sezona je svima donijela mnoge izazove zbog pandemije koronavirusa. Morali smo da se prilagodimo na drugačije sisteme funkcionisanja i takmičenja. Mnogo smo lakše sve to prebrodili, imajući u vidu da je uz nas bio Raša Radovanović, čovjek od koga se može naučiti u svakom pogledu, a njegovo košarkaško znanje koje je prenosio je ogromno iskustvo za svakog ko je sarađivao sa njim”, zaključio je Vojinović.

Bonus video: