Lebron i Jokić u formi, Janis "zakucao" Bruklin

Uspješan niz rezultata nastavio je i Dalas iako je igrao bez lakše povrijeđenog Luke Dončića

6153 pregleda 2 komentar(a)
Lebron Džejms, Foto: Reuters
Lebron Džejms, Foto: Reuters

Los Anđeles Lejkersi uhvatili su dobar ritam, savladali su Atlantu na svom parketu 134:118.

Igrač utakmice bio je Lebron Džejms s 32 poena, devet asistencija i osam skokova. Za milimetar je tripl-dabl propustio Rasell Vestbruk i to zbog poena (devet). Imao je još 13 asistencija i 11 skokova, dok je Malik Monk ubacio 29 poena.

Na drugoj strani Tre Jang je upisao 25 poena uz 14 asistencija i devet skokova, ali je i imao devet izgubljenih lopti uz mizernih 1/7 za tri poena.

Denver je slavio protiv Sakramenta 121:111, a Nikola Jokić bio raspoložen - 33 poena, deset skokova i sedam asistencija.

U derbiju Istoka Milvoki je bio ubjedljiv u Bruklinu gdje je slavio 121:109. Na startu posljednje četvrtine Baksi su imali i 18 poena razlike.

Janis Adetokumbo je bio nezadrživ. Ubacio je 31 poen uz devet asistencija i sedam skokova te šut 11/17.

I ostali gostujući igrači su bili odlični pa je tako Bobi Portis ubacio 25 poena uz 12 skokova, a Kris Midlton 20 uz šest skokova i pet dodavanja.

Kod Bruklina jedini na nivou bio je Kevin Durent s 29 poena, sedam asistencija i devet skokova.

Uspješan niz rezultata nastavio je i Dalas iako je igrao bez lakše povrijeđenog Luke Dončića (zglob). U gostima, u teksaškom obračunu, Dalas je savladao Hjuston 130:106, a uprkos velikom broju poena niko u sastavu Maveriksa nije ubacio 20 ili više poena.

Tim Hardavej je imao 19 poena i sedam asistencija, Džejlen Branson 15 poena i 10 asistencija. Dalas je upisao petu pobjedu u nizu.

Juta je upisala je 11. poraz ove sezone. Bitno oslabljene "džezere" kao domaćin je pobijedio Toronto 122:108 što je kanadskoj ekipi bila peta pobjeda u nizu.

Gosti su igrali bez brojnih glavnih igrača koji su ili povrijeđeni ili u korona protokolu (Mičel, Gober, Konli, Klarkson, Ingls, Bogdanović...).

Bonus video: