Džikić: Venecija jedan od rijetkih klubova koji ima kontinuitet i stabilnost

„Možemo da igramo pred našim navijačima ponovo, i nadamo se da će doći da nas podrže, jer igramo protiv ekipe koja može da koristi razne formacije”, upozorio je trener Podgoričana Aleksandar Džikić

4410 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

U 13. kolu Evrokupa, košarkaši Budućnost Volija će sjutra protiv Venecije tražiti osvetu za poraz u prvom dijelu takmičenja, ali i nešto mnogo bitnije - bodove koji mogu da ih približi ulozi domaćina u osmini finala.

U pitanju je veoma iskusan tim, koji ima stabilnost, jer je Valter de Rafaele bio pomoćnik od 2011, a od 2016. je glavni trener i bio je šampion Italije 2017. i 2019. godine.

Nedavno je stigao iskusni plejmejker Džordan Tiodor, koji je bio MVP Svjetskog klupskog prvenstva 2019, FIBA Lige šampiona 2017, igrao za Armani, UNIKS, AEK, Banvit, Frankfurt Skajlajnerse, Bešiktaš...

„Venecija je jedan od rijetkih klubova u Evropi koji u potpunosti razumije važnost kontinuiteta i stabilnosti. Njihovi glavni igrači igraju zajedno četiri-pet godina, trener je tu više od 10 godina i rezultati u tom periodu zaslužuju najveće poštovanje”, rekao je Aleksandar Džikić.

Igru Venecije nose iskusni centri Mičel Vat i Ostin Dej, kao i bek Stefano Tonut, a dolazak Tiodora bi trebalo da pokrije jedinu rupu koju je imao De Rafaeleov tim.

„Imaju iskusan tim, dodali su plejmejkera sa veoma dobrim rezultatima u karijeri, a planovi za nastavak sezone su jasni. S druge strane, možemo da igramo pred našim navijačima ponovo, i nadamo se da će doći da nas podrže, želimo njihovu pomoć, jer ćemo igrati protiv ekipe koja može da koristi razne formacije. Venecija ima veoma dobre šutere, nekoliko svestranih igrača, igra u različitim zonama, a koriste i meč-ap zonu”, poručio je Džikić.

Bonus video: