Džikić: Zadovoljan sam baš dobrim dijelom utakmice

„Čak i onda kada smo nešto griješili, griješili smo iz želje i energije, a ne iz drugih razloga. Znali smo da će Mega imati reakciju poslije poraza od SC Derbija, igrala je znatno bolje nego taj meč, ali i mi smo imali reakciju poslije našeg poraza”, rekao je Aleksandar Džikić

7602 pregleda 1 komentar(a)
Foto: KK Budućnost Voli
Foto: KK Budućnost Voli

Pobjedom nad Megom (86:69), košarkaši Budućnost Volija otišli su na 20-dnevnu pauzu u Admiralbet ABA ligi.

Četiri dana nakon poraza od Venecije, "plavi" su odigrali znatno bolje, što je potencirao i Aleksandar Džikić.

„Zadovoljan sam baš dobrim dijelom utakmice. Čak i onda kada smo nešto griješili, griješili smo iz želje i energije, a ne iz drugih razloga. Znali smo da će Mega imati reakciju poslije poraza od SC Derbija, igrala je znatno bolje nego taj meč, ali i mi smo imali reakciju poslije našeg poraza”, rekao je Džikić.

Srpski stručnjak je napomenuo da je Mega veoma neugodna ekipa i da mora na tri stvari da se obrati pažnja.

„Vrlo teško je igrati protiv Mege, jer se brzo transformiše iz faze odbrane u napad, ima mnogo igrača koji imaju zeleno svjetlo u napadu, a i ekstremno je skakački aktivna ekipa. Ako te tri stvari ne iskontrolišeš, onda si u problemu. Dobro su namučili evroligaša, pobijedili nas, Partizan, Cedevita Olimpiju i FMP, a to nije slučajno. Igrali smo bez potcjenjivanja i sada mirnije ulazimo u nacionalni kup, ali poslije toga nažalost raspuštamo ekipu sedam-osam dana tokom FIBA ‘prozora’”.

Na zagrijavanju je iz tima otpao Denis Džerom Sili.

„Nadam se da ćemo biti zdravi nakon pauze. Sili je izašao na zagrijavanje, ali nije mogao da nastupi. Atić je pokušao, ali nije to bilo to. On je imao problema sa donjim dijelom leđa, a Sili sa gornjim. Imao je bol između lopatica i otežano disanje”, zaključio je Džikić.

Trener Mege Vladimir Jovanović je napomenuo da je njegov tim samo u uvodnim minutima pružao otpor.

„Poslije toga je Budućnost držala konce do kraja utakmice. Za nas su previše tri meča za sedam dana, to je mnogo i za iskusnije ekipe. Kada igramo jednom sedmično, onda imamo mir, možemo da se spremimo i talenat pretočimo u kvalitet. U ovom sistemu je neizvodljivo da se talenat valorizuje. Nismo pružili ono što smo htjeli, postoje objektivni razlozi za to”, rekao je Jovanović.

Zanimljivo, u listu strijelaca se nije upisao NBA prospekt, Nikola Jović.

„On je za kratko vrijeme od početka lige prošao put od igrača koji je ulazio sa klupe i imao malu ulogu do toga da bude lider tima sa 18 godina. Ekipe na startu ne prepoznaju naš roster, imaju malo saznanja sa kim igraju, jer mi mijenjamo igrače i ne mogu na pravi način da se spreme. Jović je vremenom zavrijedio pažnju klubova, koji su naučili kako da se brane i napadaju ga. On ima neosporan talenat, mora da pronađe nova rješenja”, poručio je Jovanović.

Bonus video: