Topinu pehar za zakucavanja, Tauns najbolji visoki šuter

Centar Minesote skupio je u finalu šutiranja trojki 29 poena

4229 pregleda 0 komentar(a)
Topin iskoristio lošu noć rivala, Foto: REUTERS
Topin iskoristio lošu noć rivala, Foto: REUTERS

Košarkaš Njujorka Obi Topin slavio je u zakucavannu na ovogodišnjem Ol star takmičenju NBA lige. On je bio prošlogodišnji finalista.

Kraj subotnjeg programa na Ol star vikendu bio je rezervisan za zakucavanja, a takmičenje od kojeg se očekivalo po tradiciji ukrasi veče ispostavilo se kao apsolutni fijasko s obzirom na to da takmičari, izuzev pobjednika Obija Topina, nisu pokazali praktično ništa.

Seriju neuspjeha počeo je favorit za osvajanje trofeja Džejlen Grin. Košarkaš Hjustona uspavao je pbvliku u Klivlendu nizom promašaja, malo bolji utisak od Grina ostavio je Kol Entoni, međutim ni on nije uspeo da izvede potez vrijedan finala te su se u direktnom duelu za trofej našli Topin i Huan Toskano Anderson.

Košarkaš Golden Stejta serijom loših zakucavanja izbacio je sebe iz borbe za trofej te je as Njujorka praktično i prije posljednjeg pokušaja imao trofej u rukama. U posljednjem je ipak bio i najbolji sa 47 poena.

Karl Entoni Taunsa slavio je u šutiranju trojki. Centar Minesote zasjenio je rivale i osvojio trofej za najboljeg šutera.

"Ja sam najbolji visoki šuter svih vremena i trebao mi je ovaj trofej da to i dokažem", kazao je Tauns.

Tauns je 2016. godine pobijedio u takmičenju vještina, pa je uz Stefa Karija iz Golden Stejta jedini igrač koji je pobijedio u dva takmičenja u istoriji Ol stara. Kari je pobijedio u šutiranju "trojki" 2015. i 2021. godine i u takmičenju vještina 2011.

On je u finale ušao sa 22 poena, u njemu je došao do 29 poena i iza sebe ostavio favorizovanog Luka Kenarda iz Klipersa, koji se finala domogao sa 28 poena.

Košarkašima Klivlenda Ivanu Mobliju, Džeretu Alenu i Darijusu Garlendu pripao je trofej u vještinama.

MVP u utakmicama novog formata rukija i sofmora, pripala je Kejdu Kaningemu iz Detroita. On je u polufinalu imao 13 poena, pet skokova i šest asistencija, a u finalu pet poena, dva smoka i tri asistencije.

Bonus video: