WABA LIGA

Budućnost Bemaks sjutra u Montani

Budućnost je u seriji od četiri trijumfa, a duel u Montani posljednje je gostovanje pred završni turnir

5208 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Košarkašice Budućnost Bemaksa igraće sjutra u Montani protiv istoimenog vicešampiona Bugarske utakmicu sedmog kola Top osam faze regionalne WABA lige.

Podgoričkom timu dva kola prije kraja i dva meča protiv Montane, dovoljna je jedna pobjeda za prvo mjesto pred fajnal-for.

Budućnost je u seriji od četiri trijumfa, a duel u Montani posljednje im je gostovanje pred završni turnir.

Bugarski tim ima tri poraza, ali bi sa dva trijumfa protiv Budućnosti mogao da bude prvoplasirani na kraju.

Kapitenka Dragana Živković kazala je da Budućnost, poslije važne pobjede protiv Celja, sa puno motiva putuje u Montanu.

"Znamo da se radi o ekipi koja ima dosta iskusnih igračica, većina je već neko vrijeme zajedno, dobro se poznaju i činjenica je da su jedna od najiskusnijih ekipa u ligi. Nošene trijumfom protiv Celja odlazimo da pokušamo da već u Montani završimo posao i osiguramo prvo mjesto", kazala je Živković.

Ona smatra da je Budućnost, po svemu prikaznom u ligaškom dijelu, zaslužila da bude prva pred fajnal-for i da vjeruje da će to i ostvariti.

Montana je u seriji od četiri pobjede, savladala je Orlove, nadoknadila minus protiv Vojvodine i sigurno da je među glavnim kandidatima od starta za visok plasman.

"Očekuje nas zahtjevna utakmica, jer je Montana ekipa koja svaku nepažnju kazni, tako da moramo biti oprezne svih 40 minuta. Montana je neugodna na svom terenu, ima posebnu podršku sa tribina, dobre šutere, iskusnu Litvanku i Amerikanku, ali vjerujem da ćemo pokazati da smo u dobrom ritmu i da možemo nastaviti niz", dodala je Živković.