Luka Đurović, novi rekorder: Kadet SC Derbija ostvario indeks korisnosti 51

Đurović odigrao odličan meč protiv Šušnja i oborio rekord koji je bio na snazi skoro mjesec dana, a koji je bio u vlasništvu Đurovićevog saigrača Davida Mirkovića

3205 pregleda 71 reakcija 3 komentar(a)
Luka Đurović, Foto: Igokea/Nikola Vuruna
Luka Đurović, Foto: Igokea/Nikola Vuruna

Prije skoro mjesec dana košarkaš ekipe SC Derbi2 David Mirković odigrao je briljantan meč protiv Montenegra u seniroskoj B ligi i susret završio sa indeksom korisnosti 50.

U tom trenutku Mirković je postavio novi rekord, a interesantna činjenica bila je da je riječ o košarkašu kadetskog uzrasta, koji se takmiči u seniorskoj košarci.

Mirkovićev rekord nije dugo bio na snazi, a oborio ga je drugi košarkaš SC Derbija2 - Luka Đurović.

Đurović je u 21. kolu Prve B lige protiv Šušnja ubacio 34 poena, a imao je 15 skokova, osam asistencija i sedam ukradenih lopti za indeks korisnosti 51!

Đurović je kadetski reprezentativac Crne Gore, ima 16 godina, a igra na poziciji pleja i beka.

Sa juniorskom ekipom Derbija Đurović je učestvovao na turniru ABA lige za juniore u Laktašima. Ekipa je ostvarila svih pet pobjeda, a Đurović je najbolji meč odigrao protiv Splita kada je za 15 minuta postigao 13 poena uz pet ukradenih lopti.

Kadeti SC Derbi2, koje predvodi Miloš Kovač trenutno su na prvom mjestu crnogorske kadetske lige, a uspješno se takmiče i u seniorskoj konkurenciji - osim u B ligi neki od njih šansu su dobili i u Prvoj crnogorskoj ligi, gdje Derbi igra van konkurencije, tj. rezultati ostvareni na tim mečevima ne ulaze u konačni zbir.

Bonus video: