Trijumf u petom meču, Boston na korak od finala (VIDEO)

Seltiksi u petom meču finala Istoka savladali Majami 93:80

4329 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Košarkaši Bostona poveli su 3:2 protiv Majamija u finalu plej-ofa Istočne konferencije u NBA ligi, pošto su noćas pobijedili 93:80 i došli na korak od velikog finala.

Seltikse su predvodili Džejlen Braun sa 25 poena i Džejson Tejtum sa 22 poena, 12 skokova i devet asistencija. Al Horford pobjedi je doprinio sa 16 poena, sedam skokova i pet asistencija, a Derik Vajt sa 14 poena i pet asistencija.

Naredna utakmica biće 140. utakmica za Horforda u plej-ofu. Nijedan igrač nije odigrao toliko mečeva u doigravanju, a da se nije plasirao u finale NBA lige i Horford može to da promijeni u šestom meču.

U ekipi Majamija najefikasniji je bio Bem Adebajo sa 18 poena uz 10 skokova, Gejb Vinsent postigao je 15 poena, Džimi Batler 13 poena, uz šest skokova, četiri asistencije i dvije blokade, a Dankan Robinson 11 poena.

Majami je šutirao iz igre samo 32 odsto, a za tri poena 7/45. U ekipi nije bilo povrijeđenog Tajlera Hiroua.

Majami je na poluvremenu imao pet poena prednosti, a Boston je utakmicu prelomio u drugom poluvremenu serijom 24:2, kada je vođstvo od 59:58 uvećao na 83:60.

Naredna šesta utakmica na programu je u noći između petka i subote u Bostonu, a domaćoj ekipi potrebna je pobjeda za plasman u veliko finale NBA lige.

Seltiksi nijesu igrali u finalu lige od 2010. godine. Od tada su četiri puta igrali u finalima Istoka, u kojima su pretrpjeli po dva poraza, od Majamija i Klivlenda.

Bonus video: