Budućnost favorit, Mornar sanja 2018.

Finale plej-ofa za košarkaše - danas (18) prvi meč između Podgoričana i Barana. Igra se na tri pobjede

3427 pregleda 1 komentar(a)
Duel Smita (Mornar) i Atića (Budućnost), Foto: KK Mornar
Duel Smita (Mornar) i Atića (Budućnost), Foto: KK Mornar

Budućnost Voli želi da trofejom završi sezonu koja ne može da se proglasi posebno uspješnom, Mornar bi dao sve da ponovi 2018. godinu kada je srušio favorita i osvojio do sada jedinu titulu prvaka Crne Gore.

Finalna serija plej-ofa za košarkaše počinje večeras u “Morači” (18 sati), igra se na tri trijumfa i jedno je makar sigurno - tim Aleksandra Džikića je favorit da odbrani titulu koju je u nezavisnoj državi do sada osvajao 13 puta. To govori i i timski i pojedinačni kvalitet, ali i činjenica da su Podgoričani slavili u sva tri međusobna duela ove sezone - dva u ABA ligi i jedan u finalu Kupa. I sva tri puta su trijumfovali dvocifrenom razlikom.

- Obje ekipe su tokom sezone dosta mijenjale sastav. Čak i sada u finalu nismo kompletni - ni mi ni oni, ali tako je kako je. Igra se u ubrzanom ritmu, sa minimalnim pauzama između utakmica, u seriji na tri trijumfa i to je važan faktor. Protivnik je šuterski veoma potentna ekipa, sa dosta opcija u napadu i “specijala” za određene igrače. Našu posljednju utakmicu je obilježio njihov odabir igre u odbrani. Kraj je sezone, igra se finale, očekujemo da igrači budu spremni za tvrde i zahtjevne mečeve - rekao je Džikić.

Teške mečeve očekuje i centar Zoran Nikolić.

- Biće komplikovano i u prvom meču i u cijeloj seriji. Mi želimo da osvojimo trofej u tri utakmice, ali to neće biti lako, jer je Mornar imao period u kojem je mogao dobro da se odmori, zaliječi povrede i pripremi se za ove duele. Prihvatamo ulogu favorita, želimo da je opravdamo i nadam se da ćemo to uradili u tri utakmice - poručio je Nikolić.

Ni Barani nisu bez ambicija.

- Iako je ovo već ne znam koje po redu finale, a svako je sa sobom nosilo neizvjesnost, rekao bih da prvi put ni jedna ni druga ekipa ne znaju u kakvom su stanju. Mi smo poslije polufinala protiv SC Derbija bili, iz objektivnih razloga, prisiljeni da čekamo Budućnost da završi ABA ligu. Tako je malo teže držati dobar trening i motivaciju. Oslabljeni smo, to se prije svega odnosi na poziciju plejmejkera - rekao je trener Mornara Mihailo Pavićević.

Pravila su takva da četiri strana igrača mogu da budu u timu.

- Tu je Budućnost u prednost. Ima šest stranaca, pa može da kombinuju, od utakmice do utakmice. Za razliku od nas. Kvalitet je na strani protivnika, ali ne mora uvijek da pobijedi bolji. Volio bih da i ove godine dođemo majstorice, to bi bilo dobro i za nas i za sve ljubitelje košarke u Crnoj Gori jer mislim da smo u proteklih šest-sedam godina svi zajedno uživali u tom finalu. Znam, mnogi se sada pitaju - može li da se ponovi 2018. godina? To ćemo tek da vidimo. Kad je već spominjem..., mnoge boli ta 2018. - istakao je Pavićević.

Bonus video: