Džikić na drugom oproštaju osvojio jedinu titulu koja mu je nedostajala

Iako je prošlog ljeta potpisao dvogodišnji ugovor, Aleksandar Džikić nije ispunio ciljeve zbog kojih je angažovan, javna je tajna da je izgubio i autoritet nad nekim igračima, zbog čega je novi rastanak neminovnost. Nije se ni pojavio pred novinarima

36013 pregleda 48 komentar(a)
Foto: KK Budućnost Voli
Foto: KK Budućnost Voli

U sezoni 2017/2018, u kojoj je osvojio ABA ligu, Aleksandar Džikić se upisao u istoriju kao jedini trener Budućnost Volija koji je ispustio šampionski pehar u Crnoj Gori.

Sada, pobjedom nad Mornarom u majstorici finala plej-ofa (90:82), 51-godišnji Beograđanin je prigrabio jedini pehar koji mu je nedostajao, i to na svom gotovo sigurnom oproštaju od podgoričkog kluba.

Iako je prošlog ljeta potpisao dvogodišnji ugovor, Džikić nije ispunio ciljeve zbog kojih je angažovan, javna je tajna da je izgubio i autoritet nad nekim igračima, zbog čega je novi rastanak neminovnost.

O tome se sve glasnije govori i u košarkaškim krugovima, u kojima se već mjesecima nagađa ko bi mogao da ga naslijedi.

Da je Džikićevo vrijeme prošlo, govori i činjenica da se nakon pobjede nad Mornarom uputio u svlačionicu, ne čekajući pobjedničku ceremoniju.

To mu nije prvi put, ali ni pola sata nakon utakmice nije želio da izađe pred novinare, već je preko portparola kluba poručio da neće davati nikakve izjave ni oko finala, ni oko cijele sezone.

Ko god da dođe umjesto Džikića, čeka ga veliki posao, jer je Budućnost na prekretnici. Ugovore imaju samo dvojica igrača, a svi stranci, osim možda Edina Atića, gotovo sigurno odlaze, dok je pitanje i ko će ostati od domaćih.

Važeći ugovor od njih ima samo Igor Drobnjak, iz SC Derbija bi trebalo da dođe Kenan Kamenjaš i možda Flečer Megi, a pitanje je i šta će uprava odlučiti - da li da se takmiči sa beogradskim velikanima, koji će imati osmocifrene budžete, ili da se zadovolji eventualnim plasmanom u polufinale plej-ofa i dobrom rolom u Evrokupu...

Bonus video: