Cedevita Olimpija zove Petra Popovića

Cedevita Olimpija nudi Popoviću veoma dobre uslove za dolazak u Ljubljanu

17982 pregleda 23 komentar(a)
Popović nakon druge utakmice sa Partizanom u polufinalu plej-ofa ABA lige, Foto: KK Budućnost Voli
Popović nakon druge utakmice sa Partizanom u polufinalu plej-ofa ABA lige, Foto: KK Budućnost Voli

Nakon sezone u kojoj nije do kraja ostvarila sve ciljeve koje je postavila prošlog ljeta, Budućnost Voli bi mogla da doživi potpunu rekonstrukciju.

Aleksandar Džikić je već otišao i preuzeo Hapoel iz Jerusalima, Kendrik Peri je potpisao za Unikahu, Džastin Kobs se oprostio, Vladimir Micov se penzionisao, otišli su i Denis Džerom Sili, Vili Rid, Marko Jagodić-Kuridža i Donatas Tarolis, a veliko je pitanje šta će biti i sa domaćim igračima.

Prvi bi mogao da ode jedan od simbola kluba, momak koji je prethodnih šest sezona bio jedan od stubova odbrane, a u posljednjoj i veoma bitan šraf u napadu - Petar Popović.

Za momka sa Cetinja koji u septembru slavi 26. rođendan veliko interesovanje je pokazala Cedevita Olimpija, koja u pregovorima sa njegovim agentom Miškom Ražnatovićem nudi veoma dobre uslove za prelazak u Olimpiju.

Posao ipak još nije zaključen, jer Popović i njegov menadžer čekaju ponudu Budućnosti, ali i da vide da li će se još neka opcija na tržištu otvoriti.

Popović je prethodne sezone u AdmiralBet ABA ligi prosječno postizao 7,8 poena, uz 1,5 skokova i 1,4 asistencije. U Evropkupu mu je prosjek iznosio 8,3 poena. Bio je jedan od najboljih igrača u drugom meču polufinala ABA lige u pobjedi protiv Partizana, a na njegovim krilima Budućnost je pokorila Bolonju i savladala Virtus u Evrokupu. Popović je te večeri odigrao meč karijere i susret završio sa 23 poena. Imao je dobre role i u prvom susretu protiv Virtusa, te protiv Ulma i Promiteasa u Podgorici i u oba meča u Evrokupu upravo protiv Cedevita Olimpije.

Ugovore za narednu sezonu imaju samo Igor Drobnjak i Edin Atić, a blizu produžetka saradnje je Zoran Nikolić kojem je ponuđen sporazum do 2024. godine.

I Filip Barović je na izlaznim vratima (najviše se priča o odlasku u Rapid iz Bukurešta), dok se za Danila Nikolića i Suada Šehovića još ne zna da li će ostati u najvećem crnogorskom klubu.

Možda bi ipak prvo trebalo riješiti pitanje trenera.

Bonus video: