Senzacija Belgije u Nišu, Srbiji sve teži put do Mundobasketa

Belgijanci su preokrenuli na 74:73 polaganjem Emanuela Lekomta 38 sekundi prije kraja, a Srbi se u svom posljednjem napadu potpuno pogubili i nakon promašenog šuta iz očaja Vanje Marinkovića za 10 sekundi nisu napravili ni faul?!

10614 pregleda 15 komentar(a)
Foto: Dragana Stjepanović/FIBA
Foto: Dragana Stjepanović/FIBA

Od ukidanja sankcija, košarkaši SR Jugoslavije, Srbije i Crne Gore i na kraju Srbije nikada nisu propustili prvenstva svijeta i Evrope.

Sada je to realna prijetnja - tim Svetislava Pešića je izgubio treći put u kvalifikacijama za Mundobasket u Japanu, Indoneziji i Filipinima, pa će drugu fazu početi sa svega pet bodova.

"Orlovi" su na utakmici u Nišu koja je počela sinoć, pa prekinuta pri rezultatu 3:6, poraženi od Belgije 74:73 i veliko je pitanje da li će u novoformiranoj grupi I uspjeti da osvoje jedno od prva tri mjesta.

Naime, na čelu će biti Letonija i Grčka sa po sedam bodova, Belgija i Turska će imati po šest, a Srbija i Velika Britanija po pet.

U grupi A, u kojoj je Srbija, i G, koju čine Gruzija, Španija, Ukrajina i Sjeverna Makedonija, brišu se rezultati sa Slovačkom, odnosno Sjevernom Makedonijom pred prelazak u drugu fazu.

Razlog za to je što su u grupama B i H, sa kojima se ukršaju, bili Bjelorusija, odnosno Rusija.

U ostale dvije grupe glavne faze se prenose svi rezultati.

Da stvar bude gora po Srbe, i Letonci i Belgijanci imaju bolji međusobni skor od njih.

Pešićev tim je opet potonuo nakon velike prednosti, jer je nepunih sedam minuta prije kraja imao plus 11 (68:57).

Tada kao da je neko ugasio svjetlo, jer su svi bili smušeni, osim donekle Ognjena Jaramaza, koji je dao posljednjih pet poena svog tima.

Belgijanci su preokrenuli polaganjem Emanuela Lekomta 38 sekundi prije kraja, a Srbi se u svom posljednjem napadu potpuno pogubili i nakon promašenog šuta iz očaja Vanje Marinkovića za 10 sekundi nisu napravili ni faul?!

Bonus video: