Jokić predvodi listu - klubovi iz NBA za sedmicu ugovorili dvije milijarde troška na plate 10 igrača

Za samo sedmicu za ugovore 10 košarkaških zvijezda klubovi iz NBA su ugovorili trošak od dvije milijarde dolara

6024 pregleda 2 komentar(a)
Jokić nedostižan u primanjima makar još dvije godine, Foto: Reuters
Jokić nedostižan u primanjima makar još dvije godine, Foto: Reuters

Nikola Jokić sa ugovorom od 270 miliona dolara za pet godina, prema kojem će 2027. godine primati rekrodnih, preko 60 miliona dolara godišnje ima najizdašniji ugovor u istoriji košarke.

Naravno i najbogatije, NBA lige, i ukoliko ne dođe do promjene pravila u primanjima, centar Denvera će biti najplaćeniji makar do 2024. godine, kada Džejson Tejtum ima uslove za dobijanje maksimalnog ugovora, ili godinu kasnije kada bi Luka Dončić od Dalasa mogao da "puca" na čak 320 miliona.

Koliki je rast plata pokazuje podatak da je pretprošle godine maksimalni ugovor iznosio 228 miliona a dobio ga je Grk u Milvokiju, Janis Adetokumbo.

Za samo sedmicu za ugovore 10 košarkaških zvijezda klubovi iz NBA su ugovorili trošak od dvije milijarde dolara.

Nakon srpskog centra najplaćeniji je Bredli Bil, kojem će Vašington za pet godina isplatiti 251 milion, slijede: Dža Morent (Memfis, 231), Karl Entoni Tauns (Minesota) i Devin Buker (Finiks) 224 miliona na četiri godine, Zak Lavin (Čikago, 215), Zajon Vilijamson (Nju Orleans) i Darijus Garland (Klivlend) po 193, Džejlen Branson (Njujork, 104 na četiri godine) i Anferni sajmons (portland, 100 na četiri godine).

Bonus video: