Bakić okupio pionire za „Slovenia ball”

„Slovenia ball”, nezvanično prvenstvo Evrope za igrače do 14 godina, igra se od 24. do 28. avgusta. Rivali u grupi B su Izrael, Mađarska i Poljska

5184 pregleda 1 komentar(a)
Foto: KSCG
Foto: KSCG

Pionirska košarkaška reprezentacija je počela pripreme za „Slovenia ball”, nezvaničnom prvenstvo Evrope za igrače do 14 godina.

Selektor Bojan Bakić je odabrao 16 igrača,

„Trenutna selekcija je presjek dječaka pretežno rođenih 2008. Pratimo ih kroz selektivne treninge u periodu od tri godine. Postoji potencijal u ovoj, ali i među i drugom djecom koja trenutno nisu tu, zbog ograničenog broja. Važna su ovakva okupljanja jer kroz zajednički rad djeca stiču i objektivnu sliku gdje su trenutno u konkurenciji vršnjaka. Upoznajemo ih i sa načinom rada i zahtjevima reprezentacije, sklapaju prijateljstva, stiču nova poznanstva i privrženost nacionalnoj selekciji”, ističe selektor Bakić.

„Slovenia ball” igra se od 24. do 28. avgusta. Rivali u grupi B su Izrael, Mađarska i Poljska.

„Plan za ovo okupljanje je da uz treninge imamo četiri pripremne utakmice, pa i turnir u Sloveniji koji predstavlja nezvanično EP dječaka tog uzrasta. Cilj je da sagledamo trenutno stanje iz više aspekata koji su određeni kao bitni za završnu fazu primarne selekcije za kadetsku reprezentaciju i dalju perspektivu. Takođe i da vidimo trenutno stanje u poređenju sa selekcijama tog uzrasta drugih zemalja na samom takmičenju”, zaključuje Bakić.

Spisak

Dušan Stanković (Mediteran)

Blažo Jovanović (Podgorica)

Balša Mugoša (Budućnost Voli)

Maksim Brnović (Budućnost Voli)

Iliko Baković (Budućnost Voli)

Đorđe Đukanović (Lovćen)

Miloš Veković (Slavija)

Vuk Ivelja (Galeb)

Vuk Kankaraš (BKM)

Lazar Bajčeta (Budućnost Voli)

Jakša Mićković (Budućnost Voli)

Luka Nikolić (Mogren basket)

Petar Bjelica (Mega)

Relja Rajković (Lovćen)

Marko Popović (Sutjeska)

Andrej Fantić (Probasket)

Bonus video: