Popović: Spremni smo, jedva čekamo meč sa BiH

Crna Gora u srijedu (19) dočekuje Bosnu i Hercegovinu u nastavku kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo

17054 pregleda 3 komentar(a)
Popović, Foto: Luka Zeković
Popović, Foto: Luka Zeković

Košarkaška reprezentacija Crne Gore u srijedu (19) nastavlja kvalifikacije za Mundobasket - ekipa Boška Radovića u "Morači" dočekuje BiH i ima priliku da eventualnim trijumfom napravi krupan korak ka drugom uzastopnom učešću na Svjetskom prvenstvu.

Crna Gora polako privodi pripreme kraju, a uoči nastavka kvalifikacija nalazi se na trećem mjestu u novoformiranoj grupi K, sa bodom manje od Litvanije i Francuske, a bodom više od BiH, Češke i Mađarske. Plasman na Mundobasket izboriće tri prvoplasirane reprezentacije.

"Spremni smo. Iskoristili smo prethodne tri nedjelje na najbolji način. U početku nismo bili kompletni, ali ovo vrijeme - otkad smo svi na okupu - smo iskoristili na najbolji način. Vježbali smo neke stvari. Sigurno ćemo spremno dočekati srijedu i meč sa Bosnom i Hercegovinom", rekao je reprezentativac Crne Gore Petar Popović.

Ekipa još nije skautirala rivala.

"Još nismo počeli da ih gledamo. Fokusirani smo na našu igru, da ispravimo greške iz pripremnih utakmica. Gledaćemo ih narednih dana. Respektabilan su tim, sa jakim pojedincima. Ali, igramo na domaćem terenu, mislim da ćemo imati šta da pokažemo. Jedva čekamo srijedu."

Crna Gora je u pripremnom periodu savladala Holandiju i Sjevernu Makedoniju, a izgubila od Srbije i Slovenije.

"Dosta znače prijateljske utakmice. Koristile su nam da se uigramo, a neke pobjede znače i na planu samopouzdanja. Iz tih mečeva možemo da izvučemo neke dobre stvari koje treba da zadržimo za naredne utakmice", smatra košakraš Budućnost Volija.

U odnosu na prethodni "prozor" Crna Gora će biti jača za Bojana Dubljevića i Marka Simonovića, te Kendrika Perija.

"Dosta promjena. Suvno je trošiti riječi o kvalitetu koji oni posjeduju. Sva trojica će nam donijeti mnogo", poručio je Popović.

Bonus video: