Vrijeme je za punu „Moraču” - Crna Gora igra za Mundobasket

Utakmica sa BiH počinje u srijedu u 19 časova, ulaz će biti slobodan, a vrata „Morače” biće otvorena dva sata prije početka

21612 pregleda 14 komentar(a)
Slavlje košarkaša Crne Gore nakon pobjede nad Francuskom, Foto: FIBA
Slavlje košarkaša Crne Gore nakon pobjede nad Francuskom, Foto: FIBA

Od utakmice sa Letonijom u februaru 2019. godine, kada je Crna Gora izborila plasman na Svjetsko prvenstvo u Kini kao najmanja zemlja kojoj je to ikada uspjelo, „Morača” je samo jednom bila dom košarkašima Crne Gore.

Tog 1. jula je ispisana istorija naše košarke, jer je ostvarena možda i najveća pobjeda u istoriji protiv Francuske (70:69).

Najveća dvorana u zemlji tada nije bila ispunjena do posljednjeg mjesta, vrijeme je da se to promijeni u srijedu.

Utakmica sa BiH počinje u 19 časova, ulaz će biti slobodan, a vrata „Morače” biće otvorena dva i po sata prije početka.

Ukoliko pobijedi, tim Boška Radovića bi stekao dva boda viška nad Bosancima, vjerovatno i Česima i Mađarima, pa bi bio jako blizu Mundobasketa u Japanu, Indoneziji i Filipinima.

„Crveni” će nastupiti u znatno drugačijem sastavu nego protiv Francuske. Zbog povreda nema Nikole Ivanovića i Fedora Žugića, a zbog izostanka prvog plejmejkera, mjesto stranca je od Džone Radeboua preuzeo Kendrik Peri.

U međuvremenu, reprezentaciji su se priključili Bojan Dubljević, Marko Simonović i Dino Radončić, a otpao je Marko Todorović, koji je zbog problema sa upalom sinusa otpao iz tima.

Bonus video: