Radović: Igrali smo izvrsno u odbrani, kontrolisali smo sve što smo htjeli

„Pripremali smo se da kontrolišemo tri ključne stvari - tranzicionu odbranu, defanzivni skok i ritam utakmice. Sve smo to iskontrolisali, to je bio ključ naše pobjede”, rekao je Boško Radović

9387 pregleda 5 komentar(a)
Foto: FIBA Europe
Foto: FIBA Europe

Mnogo lakše nego što se očekivalo, košarkaši Crne Gore su savladali Bosnu i Hercegovinu (88:69) i napravili još jedan važan korak ka Mundobasketu.

Tim Boška Radovića je uradio sve što je spremao cijelog ljeta i sjajnoj igrom u finišu 1. i u 2. četvrtini praktično riješio pitanje pobjednika.

„Hvala publici, koja došla da bude naš šesti igrač. Ovo je velika pobjeda, počeli smo novu grupu trijumfom protiv veoma dobrog tima. Pripremali smo se cijelo ljeto za ovu utakmicu, ona nam je bila najvažnija”, priznao je Radović.

Selektor je naglasio da su igrači uradili ono što je tražio od njih.

„Pripremali smo se da kontrolišemo tri ključne stvari - tranzicionu odbranu, defanzivni skok i ritam utakmice. Sve smo to iskontrolisali, to je bio ključ naše pobjede”.

Radović je naglasio da je BiH jedna od pet-šest fizički najmoćnijih selekcija u Evropi.

„Bojali smo se toga, pripremali se taktički za to. Ključ je bio da spriječimo njihov skok u napadu, kao i da zaustavimo igru Nurkića na niskom postu i na perimetru. Ne bih rekao da je rival odigrao mlako, nego da smo mi bili izvrsni u odbrani, pogotovo u 1. poluvremenu. Zaustavili smo ovakvu ekipu na svega 26 poena, a u nastavku malo pali. I dalje mislim da je BiH sjajna ekipa i da će se svako sa njom teško nositi”.

Pred košarkašima Crne Gore su nova iskušenja - već u subotu gostuju Litvaniji, a 1. septembra protiv Turske igraju na otvaranju Eurobasketa.

„Znate da smo za Eurobasket dobili poziv kada je Rusija diskvalifikovana, ali smo ga i zaslužili, jer smo jedini imali tri pobjede u kvalifikacijama. Prvo nas čeka veoma teška utakmica sa Litvanijom, a onda idemo na Evropsko prvenstvo da uživamo. Ne postavljamo sebi ciljeve, trudićemo se da igramo najbolju košarku što možemo. Ako izborimo prolazak iz grupe u osminu finala, to bi bilo super”, zaključio je Radović.

Bonus video: