Jokić bolji od Janisa, Srbija u prepunoj "Štark areni" srušila Grčku (VIDEO)

Pobjeda tima Svetislava Pešića uz povredu Vasilija Micića

17639 pregleda 36 komentar(a)
Foto: FIBA
Foto: FIBA

Košarkaši Srbije su savladali Grčku u Beogradu nakon produžetka (100:94) u meču u kojem nisu imali pravo na grešku u borbi za plasman na Mundobasket.

Viđen je fantastičan duel NBA asova Nikole Jokića i Janisa Adetokumpa, na kraju se pred dvadesetak hiljada gledalaca u "Štark areni" radovao as Denvera.

Srbija je sve vrijeme vodila, Grčka se vraćala u igru, a izgledalo je da će sve riješiti u regularnom dijelu nakon što je Nikola Jokić uz zvuk sirene trojkom donio 87:79 na tačno 90 sekundi prije kraja.

Uslijedila je, međutim, serija Helena 8:0 za izjednačenje, da bi u posljednjem napadu Ognjen Jaramaz promašio uz zvuk sirene za trijumf.

I u dodatnih pet minuta su se pitali "orlovi", tridesetak sekundi prije kraja imali plus šest, ali opet su morali da prođu kroz dramu da bi "odbranili" već viđen trijumf.

Jokić je meč završio sa 29 poena, osam skokova i šest asistencija, Jaramaz je upisao 15, Vladimir Lučić 14, a problem za Svetislava Pešića bi mogla da predstavlja povreda Vasilija Micića u prvom poluvremenu.

Adetokumpo je imao učinak od 40 koševa, osam uhvaćenih lopti i pet asistencija.

Srbija u nedjelju gostuje Turskoj, koja je večeras ubjedljivo poražena u Letoniji - 111:85.

Bonus video: