Pešić u euforiji nakon pobjede nad Grčkom: Moji igrači su lavovi

Košarkaši Srbije pobijedili su u Beogradu selekciju Grčke nakon produžetka sa 100:94, u prvoj utakmici drugog kruga kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo

7159 pregleda 4 komentar(a)
Foto: BETAPHOTO/Nebojsa Parausic
Foto: BETAPHOTO/Nebojsa Parausic

Selektor košarkaša Srbije Svetislav Pešić rekao je da je njegova ekipa u utakmici protiv Grčke bila za nijasnu bolja i da je zato pobijedila i istakao da su igrali bili "lavovi" koji su odigrali meč za divljenje.

"Prvo želim da zahvalim navijačima, igrati u ovakvoj atmosferi je velika motivacija za sve. Sjajna utakmica oba tima, oba tima su pokazala karakter. Mislim da smo bili za nijansu bolji. To je razlog zašto smo pobijedili, uz podršku navijača, to nam je dosta pomoglo", rekao je Pešić na konferenciji za novinare.

Košarkaši Srbije pobijedili su u Beogradu selekciju Grčke nakon produžetka sa 100:94, u prvoj utakmici drugog kruga kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

"Skoro u Beogradu nije odigrana ovakva utakmica. Nisam uopšte euforičan, očekuje nas veliki broj utakmica, ali ovakvu utakmicu pred ovakvim navijačima, gdje su se svi borili do kraja...", rekao je Pešić.

"Ja sam i ranije rekao - Grčka je najbolja ekipa u Evropi i večeras je to demonstrirala. Pokazala je ono što čini jednu veliku ekipu, atletika, brzina, iskustvo, moral, koji nije ni nama falio, vratili su se nekoliko puta, a mi smo to sve izdržali", dodao je on.

Pored podrške publike, Pešić je izdvojio još jednu stvar zbog koje je njegova ekipa pobijedila.

"Mislim da smo dva najbolja ili među najboljim bekovima u Evropi, Slukasa i Kalatesa, takav posao napravili večeras... Isključili smo ih iz igre", rekao je Pešić.

"Tim je pobijedio", dodao je on.

Pešić je istakao i da je Turska, naredni protivnik Srbije, večeras izgubila od Letonije.

"Kritikovali ste me, koji su ti Letonci, evo dobili su Tursku koja će biti kandidat za medalju na Evropskom prvenstvu, a Letonija ne ide na prvenstvo. Mi smo večeras dobili utakmicu i pored ta dva boda i pobjede, igrači su vidjeli da mogu. Odigrali su utakmicu za divljenje. To su moji lavovi, pravi su lavovi bili večeras", rekao je Pešić.

Bonus video: