Crna Gora na Baltiku protiv moćnih Litvanaca, Radović: Probaćemo da iznenadimo

Sa pet pobjeda iz sedam mečeva “crveni” su na dobrom putu da drugi put izbore plasman na Svjetsko prvenstvo

8228 pregleda 3 komentar(a)
Stručni štab selekcije Crne Gore, Foto: KSCG
Stručni štab selekcije Crne Gore, Foto: KSCG

Nakon izuzetno važne pobjede nad Bosnom i Hercegovinom u srijedu veče u “Morači”, košarkaši Crne Gore zaputili su se na Baltik, gdje ih u subotu od 18.30 časova čeka duel sa Litvanijom.

Sa pet pobjeda iz sedam mečeva “crveni” su na dobrom putu da drugi put izbore plasman na Svjetsko prvenstvo, tako da i nemaju rezultatski imperativ u duelu sa jednom od najjačih evropskih selekcija, koja je kandidat za medalju na predstojećem Eurobasketu.

“Naravno da je samopouzdanje poslije pobjeda nad Francuskom, Portugalom i BiH poraslo. Idemo u Litvaniju da igramo dobru utakmicu i da pokušamo da iznenadimo domaćina, koji je jedan od favorita na Evropskom prvenstvu”, kazao je selektor Boško Radović.

Radović smatra da njegov tim mora da odigra izuzetno u odbrani, kao što je uradila i protiv BiH.

“Primili smo 26 poena u prvom poluvremenu od selekcije koja ima veći napadački potencijal od takvog učinka. Nije me iznenadilo kako smo odigrali odbranu, jer smo stavili akcenat na detaljima i bili dobro spremni”, rekao je Radović.

Litvanija je klasa iznad, predvode je dva moćna centra Domantas Sabonis i Jonas Valančiunas, a crnogorski tim će biti prilično umoran od dugog puta, preko Istanbula...

“Dug put, malo vremena za oporavak, ali šta je tu je. Litvanija je u punom sastavu, sa NBA i evroligaškim igračima. Na nama je da probamo da zaustavimo njihovu tranziciju, da uvedemo utakmicu u naš ritam i da se nadamo najboljem”, rekao je Radović.

Bonus video: