Poljaci šokirali Sloveniju u meču nestvarnih preokreta

Heroj je Mateuš Ponitka, koji ne samo da je postao treći igrač u istoriji kontinentalnih šampionata sa tripl-dabl učinkom, već je dao i ključne poene

12191 pregleda 4 komentar(a)
Foto: REUTERS/Annegret Hilse
Foto: REUTERS/Annegret Hilse

Najčudnije od svih evropskih prvenstava „rodilo” je novu senzaciju - Poljska je skinula krunu Sloveniji, i to nakon nestvarne utakmice, na kojoj je od plus 23 otišla na minus pet, ali je na kraju slavila 90:87.

Heroj je Mateuš Ponitka, koji ne samo da je postao treći igrač u istoriji kontinentalnih šampionata sa tripl-dabl učinkom, već je dao i ključne poene.

Prvo je pogodio trojku za 87:80, potom iznudio faul u napadu Gorana Dragića, a zatim još jedan i pogodio oba bacanja za 89:80.

Edo Murić je dao trojku, potom je Vlatko Čančar ukrao loptu, a Dragić smanjio na 90:87 na 31 sekundu do kraja.

Ej Džej Sloter je promašio, a Klemen Prepelič pokušao da iznudi faul za tri poena, ali su sudije ostale nijeme.

Ponitka je meč završio sa 26 poena, 16 skokova i 10 asistencija, a pratili su ga Sloter i Mihal Sokolovski sa po 16 i Jaroslav Ziskovski sa 14.

Vlatko Čančar je bio najbolji kod Slovenaca sa 21 košem, Dragić je ubacio 17, a Luka Dončić 14, iuz 11 uhvaćenih lopti i sedam dodavanja.

Slovenački superstar je, ipak, podbacio, jer je iz igre šutirao 15-5, bacanja 4-1, izgubio šest lopti, a meč završio tri minuta i dvije sekunde prije kraja zbog petog faula. Nad Ponitkom, naravno...

Bonus video: