Todorović: Uspjeh bi imao veliki značaj za nikšićku košarku

Rivali nikšićkom timu biće slovenačka Primorska, srpski Vršac i predstavnik Bosne i Hercegovine, Široki Brijeg.
134 pregleda 1 komentar(a)
Vladimir Todorović, Foto: Privatna arhiva
Vladimir Todorović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 26.09.2017. 12:34h

Hoće li se košarkaši Sutjeske pridružiti ostalim crnogorskim timovima, Teodu i Lovćenu, u novoformiranoj ABA drugoj ligi, znaće se na kraju kvalifikacionog turnira koji se od srijede do petka održava u Laktašima.

Rivali nikšićkom timu biće slovenačka Primorska, srpski Vršac i predstavnik Bosne i Hercegovine, Široki Brijeg.

Dva prvoplasirana tima sa ovog turnira (igraće se po sistemu “svako sa svakim”), osim Lovćenu i Teodu, pridružiće se društvu klubova koje čine i Dinamik, Borac, Krka, Rogaška, Split, Bosna, Zrinjski i AV-Ohrid, u drugom po kvalitetu klupskom takmičenju u regionu.

"Što se tiče konkurenata na kvalifikacionom turniru, radi se o ekipama koje su po kvalitetu izjednačene i koje po kvalitetu sigurno zaslužuju da budu u gornjem dijelu novoformirane ABA druge lige. Ipak, samo će za dva tima biti mjesta, a ja se nadam da će Sutjeska uspjeti da izbori plasman u to takmičenje što bi imalo veliki značaj za nikšićku košarku. Nijesmo se još uvijek najbolje upoznali sa protivnicima, ali ćemo uskoro dobiti video material sa njihovih utakmica što će nam umnogome pomoći oko taktičke pripreme", kazao je trener Nikšićana Vladimir Todorović, a prenio portal Onogošt.me.

Ekipa iz grada pod Trebjesom prikazala je odlične partije u pripremnom periodu. Nikšićani su tri puta savladali Lovćen, porazili Baškimi i osvojili Memorijal ''Ljubo Jovanović'', a jedini poraz pretrpjeli su od ABA ligaša Mornara.

"Forma ekipe je zadovoljavajuća, ali još uvijek nije na željenom nivou, iz prostog razloga što je ovaj tim na okupu samo 20 dana. Međutim, rad i posvećenost na terenu tih momaka čine da sve ide uzlaznom linijom", dodaje Todorović

A koliko ozbiljno prilaze ovom projektu, Nikšićani su pokazali u prelaznom roku, u kojem su stigli Stefan Vuković, Miloš Krivokapić, Brendon Džonson, Robert Habs, Igor Bijelić, Boris Lalović, Vjekoslav Vučinović i Marko Tejić, koji će se, kako navodi portal basketballsphere.com, po završetku kvalifikacionog turnira preseliti se u redove grčke Trikale.

"U cilju pravljenja što bolje ekipe doveli smo veliki broj pojačanja koji su se priključili igračima koji su ostali u Sutjesci nakon prošle sezone. Radi se o ekipi koja je spoj mladosti i iskustva i koja će ako se tatktički dobro pripremimo imati potencijal da napravi dobar rezultat ove sezone. Pravljenjem ovakve ekipe cilj nam je da budemo konkurentni i u domaćem prvenstvu i siguran sam da ćemo biti ozbiljan rival na domaćem parketu kao što smo uostalom bili i u prethodnim sezonama, ako ne i bolji", zaključio je mladi strateg Sutjeske.

Raspored

Srijeda

Vršac – Primorska (17) Sutjeska – Široki (19.30)

Četvrtak

Primorska – Široki (17) Vršac – Sutjeska (19.30)

Petak

Sutjeska – Primorska (17) Široki – Vršac (19.30)

Bonus video: