Budućnost nemoćna protiv najbolje ekipe, Turk Telekom treći osvajač „Morače”

Dva boda odnio trenutno najbolji tim drugorazrednog evropskog takmičenja, Turk Telekom, koji je u Podgorici upisao 16. pobjedu na posljednjih 17 mečeva - 84:71

18852 pregleda 22 komentar(a)
Kameron Rejnolds na večerašnjoj utakmici, Foto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović
Kameron Rejnolds na večerašnjoj utakmici, Foto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović

Da je neko rekao da će košarkaši Budućnost Volija na polovini grupne faze Evrokupa imati četiri poraza, a da će čak tri doživjeti u „Morači”, ljubitelji „kraljice igara” bi se samo nasmijali i pomislili da je to nemoguće.

Ali, nekadašnja tvrđava „plavih” je ove sezone poligon za brejkove, mada ovog puta to nije bilo iznenađenje.

Jeste kad su slavili Hamburg Tauersi i Pariz, ali ne i večeras, jer je dva boda odnio trenutno najbolji tim drugorazrednog evropskog takmičenja, Turk Telekom, koji je u Podgorici upisao 16. pobjedu na posljednjih 17 mečeva - 84:71.

Podgoričani na startu nisu mogli da nađu rješenja za Tajrika Džonsa, koji je brzo došao do devet poena i bio zaslužan što je njegov tim vodio u prvoj polovini 1. četvrtine.

Ali, Budućnost je slabe odbrambene reakcije nadoknadila u napadu, jer je odlično šutirala trojke u prvih 10 minuta (7-5, tri dao Kameron Rejnolds, po jednu Edin Atić i Igor Drobnjak), zbog čega imala plus sedam (21:14), a na prvoj pauzi vodila 24:19.

Aleksa Ilić je na startu druge dionice vezao četiri poena, a onda propustio priliku da povisi na 30:19, jer se uhvatio za obruč. Kazna je odmah stigla - Nejtan Sestina, Toni Tejlor i Aksel Butej su pogađali trojke za nešto više od minut i izjednačili na 28:28.

Petar Popović je sa iste distance prekinuo seriju tima iz Ankare, ali nakratko, jer je uskoro na semaforu pisalo 31:36.

„Plavi” su na odmoru imali minus četiri (38:42), u 23. minutu je Rejnolds izjednačio na 44:44, ali ispostavilo se da je to bio posljednji priključak.

Tejlor, Džerijen Grent i Butej su dali sedam vezanih poena, a onda je Džons ušao u „mod” sa početka i sa tri pogođena šuta prvi put donio dvocifrenu razliku svom timu (57:46).

U tom intervalu Budućnost se mučila u napadu, nekoliko puta je šutirala iz nemogućih situacija na isteku 24 sekunde, ali ju je probudio Fil But sa pet koševa, da bi Tre Bel-Hejns pogodio iza linije 6,75 za više nego podnošljivih 54:58 pred 10 minuta odluke.

Nažalost, Butej je pogodio za dva, Tejlor dao trojku, a Sestina nakon rampe Alekse Ilića dohvatio loptu i dao koš i dodatno za rekordnih plus 12 (66:54) na osam minuta do kraja.

Snage, ali ni kvaliteta za novi povratak protiv bolje ekipe nije bilo, a sudbinu je svojim 20. poenom, tj. trećom trojkom za 69:56, zaključio Francuz Butej.

Navijači su se ponadali kada je Budućnost sredinom posljednje četvrtine prišla na 64:72, ali im ih je raspršio Butej sa dva nova pogotka iza linije 6,75.

PRVI POVICI I ZVIŽDUCI SA TRIBINA

Jeste da je Budućnosti nedostajao Alfa Kaba, koji ima virus, ali je sjedio pored klupe (?!), da Džej Džej O'Brajen dolazi krajem mjeseca, ali iz meča u meč postaje više nego jasno da je Budućnosti neophodan bar još jedan bek.

Jednostavno, Bel-Hejns i But ne mogu da prave razliku na velikim utakmicama i krajnje je vrijeme da Jovanović reaguje i mane se priče o tome da ne želi da dovede nekoga ko bi mogao da pokvari hemiju u timu.

Mora da shvati da i njemu vrijeme curi, da se već sa tribine iza klupe čuo povik da ide kući, a dobro se zna da ni uprava Budućnosti baš nema strpljenja sa trenerima...

Uostalom, i navijači su na kraju meča rekli svoje, jer su se prvi put glasno čuli zvižduci kada su ih igrači pozdravljali.

Bonus video: