Jovanović: U nastavku nismo našli ritam u napadu, Kabi svaki pad imuniteta donosi probleme

„Od doktora zavisi kada će se Kaba vratiti. Ima običan grip, testiran je, a ovo nije prvi put da mu se to dešava. Podložan je tome, svaki pad imuniteta dovodi do problema, a dosta nam znači”, istakao je 49-godišnji Čačanin nakon poraza od lidera grupe B Evrokupa

8995 pregleda 7 komentar(a)
Foto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović
Foto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović

Treći put ove sezone, košarkaši Budućnost Volija su poraženi na svom terenu u Evrokupu.

Nakon Hamburg Tauersa i Pariza, bodove iz „Morače” odnio je lider grupe B i tim koji je na čelu i Superlige Turske, Turk Telekom.

Podgoričani su se dobro držali u 1. poluvremenu, u jednom trenutku imali i devet razlike (28:19), ali su u drugom dijelu samo jednom izjednačili i bilo nemoćni da preokrenu.

„Jako teška utakmica, u teškom trenutku za nas. Imali smo dobar napad u većem dijelu 1. poluvremena, izgrađen šut za tri, loptu na obruču, ali i problem sa defanzivnim skokom zbog izostanka Kabe, koji ima tijelo za Evrokup. Očekivao sam taj problem, ali je bio preveliki. Nadao sam se da ćemo na odmor da odemo sa razlikom, možda i većom, ali smo izgubili prednost koju smo napravili”, rekao je Jovanović.

Meč je odlučen početkom posljednje dionice, kada je tim iz Ankare otišao na plus 13 (69:56).

„U 2. poluvremenu nismo našli ritam u napadu, a onda je dvije otvorene trojke u posljednjoj četvrtini dao Butej, jednu Sestina. Više nismo našli način da ih uhvatimo”.

Trener Budućnosti ne zna kada će se vratiti Alfa Kaba.

„Prvi put od dolaska sa Kanarskih ostrva sam ga vidio u utorak, kada je odradio laganu teretanu. Od doktora zavisi kada će se vratiti. Ima običan grip, testiran je, a ovo nije prvi put da mu se to dešava. Podložan je tome, svaki pad imuniteta dovodi do problema, a dosta nam znači”, istakao je 49-godišnji Čačanin.

Šef struke tima iz Ankare, Erdem Džan, zadovoljan je i pobjedom i formom svoje ekipe, ali ne želi da obećava velike stvari.

„Ovdje je velika košarkaška kultura, uživali smo i odigrali dobru utakmicu. U 1. poluvremenu smo dozvolili protivniku devet ofanzivnih skokova i držali ga u igri. U nastavku smo počeli da igramo u našem ritmu, da skačemo i trčimo. Jedina očekivanja prije početka sezone su bila da budemo bolji svakog dana, da napredujemo i to nam je moto. Vidjećemo gdje će nas to dovesti. Vrlo je rano i lako pričati o dostignućima, ali još nismo uradili ništa. Igramo dobro, pobjeđujemo, ali je cilj da budemo sve bolji”.

Bonus video: