BIVŠI CRNOGORSKI SELEKTOR USKORO NA NOVOJ FUNKCIJI

Italija vjeruje Tanjeviću: Sa Bošom ćemo vratiti snove

"Ponovo ćemo ustati, a sa Tanjevićem ćemo vratiti snove o velikim rezultatima", kazao je Petrući, koji je otkrio da je godišnji budžet italijanskog saveza 37 miliona eura
2 komentar(a)
Bogdan Tanjević, Foto: KSCG
Bogdan Tanjević, Foto: KSCG
Ažurirano: 03.02.2019. 11:45h

Predlog da Bogdan Tanjević postane direktor svih italijanskih košarkaških selekcija prošao je sve potrebne instance, očekuje se samo formalno ozvaničenje da je bivši selektor Crne Gore dobio novu funkciju u karijeri.

Čelnici Košarkaškog saveza Italije prije dva dana sastali su se u Rimu i podržali ideju predsjednika Saveza, Đanija Petrućija da angažuje Tanjevića.

Petrući je kazao da je Tanjevićev prvi zadatak da vidi u čemu je problem italijanskih selekcija, a onda i da ga riješi.

"Ljudi kažu da se ja ne razumijem u košarku. I istina je da ne znam ni dio onoga šta zna Boša. Zato sam ga i zvao", kazao je Petrući.

Posljednju zlatnu medalju na velikim takmičenjima, Italija je osvojila na Eurobasketu 1999. godine, kada je Tanjević bio selektor.

Pet godina kasnije osvojeno je posljednje odličje - olimpijsko srebro, na Igrama u Atini.

Od tada "azuri" su daleko od evropskog vrha.

"Ponovo ćemo ustati, a sa Tanjevićem ćemo vratiti snove o velikim rezultatima", kazao je Petrući, koji je otkrio da je godišnji budžet italijanskog saveza 37 miliona eura.

Tanjević je po završetku Evropskog prvenstva, na kome je igrao osminu finala sa selekcijom Crne Gore, saopštio da je završio trenersku karijeru.

U Italiji ima status košarkaškog božanstva, ne samo zbog evropskog zlata, već i zbog rezultata, koje je imao vodeći Kazertu, Trst i Olimpiju iz Milana,