Pavićević pred gostovanje u Zadru: Sada je svaka utakmica biti ili ne biti

Barani su u seriji od četiri poraza u AdmiralBet ABA ligi

5951 pregleda 2 komentar(a)
Foto: ABA Liga/Ivica Veselinov, ABA liga/Ivica Veselinov
Foto: ABA Liga/Ivica Veselinov, ABA liga/Ivica Veselinov

Serija od četiri poraza je dovela košarkaše Mornara u situaciju da više misle o opstanku nego o plasmanu u plej-of AdmiralBet ABA lige, ali i učinila da atmosfera ne bude idealna pred teško gostovanje u dvorani "Krešimir Ćosić".

Gledajući tradiciju - ne postoji poželjniji protivnik za Barane od Zadra u regionalnom takmičenju, jer su ga savladali u posljednjih 11 utakmica.

Ta serija traje od oktobra 2017. godine, ali kada se zna kako Zadrani mogu da odigraju ove sezone, da su pobijedili Crvenu zvezdu u Beogradu, onda je jasno da tradicija ne mora da bude ključna u cijeloj priči.

I da Mornar, bez obzira na to koliko mu leži sjutrašnji rival (17.30) mora da se pomiri sa tim da je Zadar favorit.

"Naša borba se nastavlja, a nastavljaju se i problemi. Za nas je do kraja svaka utakmica biti ili ne biti i svaka pobjeda može da nas približi sigurnijem mjestu za opstanak. Zadar je u seriji od tri poraza, ali na svom parketu teško gubi. Nadamo se našoj najboljoj igri koja bi nam donijela pozitivan rezultat", rekao je trener Mornara Mihailo Pavićević.

Zadar nakon 14 kola ima skor 7-7, Mornar je na 4-9 u 13 utakmica.

Crnogorski predstavnik je u prvom dijelu sezone u "Topolici" slavio 100:91.

Tada je Deron Fets Rasel postigao 47 poena, na drugoj strani se istakao Luka Božić sa 34.

"Naš rival je trenutno šesti na tabeli, želi da se plasira u plej-of. Mi ćemo pokušati da iskoristimo sve naše prednosti i da nametnemo ritam koji želimo. Ako bude tako, možemo da se nadamo pobjedi", kazao je bek Mornara Nemanja Vranješ.

Zadar sigurno neće potcijeniti protivnika, kaže trener Danijel Jusup.

"Uz iskusnog trenera, koji zna kako da se ponaša u ovakvim situacijama, Mornar sigurno ne dolazi u Zadar s bijelom zastavom. Očekuje nas teška utakmica u kojoj moramo da se skupimo i budemo pravi", rekao je Jusup.

Bonus video: