Todorović: Moramo da ostanemo mirni; Popović: Znamo šta nam je potrebno za plasman na SP

Košarkaši Crne Gore sjutra (20) protiv BiH igraju pretposljednju utakmicu u kvalifikacijama za Mundobasket

5285 pregleda 2 komentar(a)
Foto: KSCG
Foto: KSCG

Košarkaši Crne Gore stigli su u Tuzlu uoči sjutrašnje (20) utakmice sa Bosnom i Hercegovinom u kvalifikacijama za Mundobasket.

Situacija u grupi uoči ovog meča odavno je jasna - Crnoj Gori je potrebna jedna pobjeda na preostala dva meča da dođe do Svjetskog prvenstva, a tu pobjedu ekipa Boška Radovića pokušaće da ostvari već sjutra i završi posao.

Ekipa je u BiH kompletna, budući da se priključio i Kendrik Peri, koji je sa Unikahom iz Malage osvojio španski Kup kralja.

"Mislimo da smo u dobrom stanju, dobro smo radili. Kompletni smo, priključio nam se Peri. Analiziramo protivnika, znamo da nas očekuje težak meč. Poštujemo BiH i mislim da ćemo spremno dočekati utakmicu. Ono što nas krasi u kvalifikacijama to je jedan miran pristup, bez euforije. Naša šansa je u tome da ostanemo mirni, da iskoristimo njihove mane, a naše vrline. Vjerujem u dobar pristup", kazao je uoči meča član stručnog štaba Vladimir Todorović.

Košarkaška reprezentacija Crne Gore
foto: KSCG

Nepoznanica nema.

"Dobro smo upoznati sa svim igračima, malo bolje sa košarkašima koji nastupaju u Crnoj Gori. Igrači će biti upoznati sa vrlinama i manama BiH. Ne bavimo se kalukacijama. Znamo da nas čeka težak posao", poručio je Todorović.

BiH mora da pobijedi najmanje 20 razlike ukoliko želi da zadrži šanse za plasman na Mundobasket. Ali, o kalkulacijama niko ne razmišlja.

Košarkaška reprezentacija Crne Gore
foto: KSCG

"Ne bavimo se računicama, razmišljamo samo o utakmici sa BiH. Znamo šta nam treba za plasman na Mundobasket. BiH je dobra, talentovana ekipa. Pokušaćemo da odigramo što bolje i dođemo do pobjede. Oni su dugo zajedno, grade porodičnu atmosferu. Hala je uvijek puna. Znamo da su energični i da u tom segmentu treba da im pariramo", ocijenio je Petar Popović.

Atmosfera u našoj selekciji je odlična.

"Nama prija kada dođemo u reprezentaciju. Vidimo se poslije dugo vremena, napunimo se pozitivne energije. Ima dosta smijeha, evociranja uspomena i to nam olakšava na terenu. Sigurno i da su rezultati plod toga", smatra Popović.

Bonus video: