Grčka C savladala Srbiju B, „orlovi” još bez Mundobasketa

U redovima Helena nije bilo nijednog igrača koji je nastupio na septembarskom Eurobasket, a među „orlovima” jesu četvorica, pa se slobodno može konstatovati da je Grčka C savladala Srbiju B - 97:92. Srbiji potrebna pobjeda nad Velikom Britanijom u ponedjeljak, ili bar jedan poraz Belgije - večerasu Njukaslu ili za tri dana protiv Turske

11331 pregleda 2 komentar(a)
Dimitris Moraitis na večerašnjoj utakmici, Foto: FIBA
Dimitris Moraitis na večerašnjoj utakmici, Foto: FIBA

Srbija je propustila šansu da u pretposljednjem kolu kvalifikacija izbori vizu za Mundobasket, jer je u Atini poražena od Grčke nakon produžetka 97:92.

Zanimljivo je da u redovima Helena nije bilo nijednog igrača koji je nastupio na septembarskom Eurobasket, a među „orlovima” jesu četvorica (Nikola Milutinov, Ognjen Jaramaz, Dejan Davidovac i Marko Jagodić-Kurdiža), pa se slobodno može konstatovati da je Grčka C savladala Srbiju B.

Heroj je bio Nikos Rogavopulos, koji je dao 28 poena, uključujući i tri trojke u petominutnom dodatku.

Zahvaljujući njemu, domaći su dva puta stizali do četiri poena prednosti, a sve je bilo riješeno 6,7 sekundi prije kraja - nakon trojke Davidovca za 93:92, Jaramazu je suđen nesportski faul, nakon čega su Dimitris Moraitis i Rogavopulos iskoristili po dva slobodna bacanja.

Rogavopulosa je odlično pratio Moraitis sa 23 koša, dok je tim Svetislava Pešića predvodio Milutinov sa 24.

Srbija će novu šansu za plasman na Svjetsko prvenstvo u Filipinima, Japanu i Indoneziji imati u ponedjeljak protiv Velike Britanije u dvorani „Aleksandar Nikolić”.

Možda to i neće morati da uradi, ako Britanci večeras (20.30) u Njukaslu savladaju Belgiju, ili „crveni đavoli” za tri dana izgube pd Turske.

Iz grupe I, plasman na SP su ranije izborili Letonija i Grčka.

Bonus video: