Kraj ere: Danilo Mitrović napustio KSCG, ostavku u UO podnio i Zoran Piperović

"Žao mi je što sam donio tu odluku. U Upravnom odboru Košarkaškog saveza sam prvi put bio još 1990. godine i to nešto govori. Ne bih da komentarišem razloge odluke, znaju oni zašto sam to uradio", kazao je Piperović

32959 pregleda 72 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Dan nakon što je Crna Gora drugi put izborila plasman na Mundobasket, Košarkaški savez Crne Gore je napustio jedan od dva njegova najdugovječnija funkcionera, Danilo Mitrović.

Mitrović je, zajedno sa Veselinom Barovićem, dugo vodio KK Budućnost, a nakon obnavljanja nezavisnosti taj tandem je i formalno preuzeo rukovođenje Savezom.

Mitrović je bio sportski direktor, a Barović je u nekoliko mandata bio predsjednik KSCG, ali i KS Jugoslavije.

Njih dvojica su se zvanično povukla sa funkcija 2021. godine, kada je novi predsjednik postao Nikola Peković, a sportski direktor Filip Patković.

Danilo Mitrović
Danilo Mitrovićfoto: KSCG

Ostali su, ipak, u Upravnom odboru, gdje su sa svojim dugogodišnjim "saborcima" imali većinu i često oponirali svojim nasljednicima.

Mitrović je, međutim, danas podnio ostavku na mjesto člana UO, čime je i zvanično napustio KSCG poslije više decenija.

Zoran Piperović
Zoran Piperovićfoto: KSCG

Ostavku na mjesto u Upravnom odboru je podnio i advokat Zoran Piperović.

"Žao mi je što sam donio tu odluku. U Upravnom odboru Košarkaškog saveza sam prvi put bio još 1990. godine i to nešto govori. Ne bih da komentarišem razloge odluke, znaju oni zašto sam to uradio", kazao je Piperović za "Vijesti".

Bonus video: